Afbeelding
Wouter van Dijk

Zorgorganisatie Norschoten is 'Beste Werkgever'

6 november 2019 om 09:13 Zorg

BARNEVELD Zorgorganisatie Norschoten heeft voor de tweede keer het keurmerk Beste Werkgever gekregen van het onafhankelijk onderzoeksbureau Effectory. Organisaties met zo'n keurmerk worden door hun medewerkers op 'goed werkgeverschap' hoger beoordeeld dan hun branchegenoten.

Norschoten deed in oktober mee aan het 'medewerkersbelevingsonderzoek' van Effectory. De uiteindelijk score werd gebaseerd op zes elementen: werkgeverschap, organisatietrots, organisarichting, waardering, werktrots en het benutten van talent. Twee jaar geleden bleek uit hetzelfde onderzoek al dat het aantal betrokken en bevlogen medewerkers bij Norschoten hoger lag dan bij andere verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties. Dat percentage is dit jaar toegenomen.

Uit de resultaten blijkt verder dat de werkdrukbeleving bij medewerkers van Norschoten lager is dan bij soortgelijke instellingen. Karin Breuker van de raad van bestuur van Norschoten zegt daarover: ,,Toen twee jaar geleden de arbeidsmarkt krapper werd, namen wij al maatregelen om de werkdruk op te vangen. Zo zijn er op iedere woning 'sfeermakers' en huishoudelijk medewerkers aangetrokken, die voor gezelligheid zorgen en dagelijkse huishoudelijke taken verrichten. Dit is een succes gebleken: zorgmedewerkers kunnen zich nu meer richten op hun zorgtaken."

Norschoten mag zich tot en met 2020 'Beste Werkgever' noemen. Breuker is trots op deze waardering door de medewerkers. ,,Dit is voor ons de bevestiging dat we met elkaar de goede dingen doen én die dingen ook goed doen. Als medewerkers met plezier hun werk doen, heeft dat ook zijn weerslag op de dagelijkse zorg die wij leveren aan onze cliënten. En die worden daar ook blij van."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie