Afbeelding
Erik van 't Land

Dames MHCB delen de buit

5 november 2019 om 13:14 Hockey

BARNEVELD De hockeysters van MHCB hebben een zege in het bekertoernooi niet kunnen vervolgen met een overwinning in de competitie. Na de 2-0 winst op vrijdagavond in de eerste bekerronde tegen Lelystad volgde zondag een 1-1 gelijkspel tegen de dames van Abcoude.

De dames van Barneveld begonnen met volle druk aan de wedstrijd. Zo kon Ilse Schreurs in de tweede minuut al gemakkelijk de cirkel inlopen en op doel schieten. Die poging bleef zonder resultaat.
Abcoude kreeg via een snelle omschakeling ook een kans, maar ook zonder succes. Beide teams bleven druk zetten en voor rust ging het duel gelijk. Tijdens de rust probeerde assistent-coach Wilco van Dijk de dames op het goede spoor te zeten. ,,Jullie moeten je reactieve hockeyspel met z'n allen omzetten in proactief spel,'' zo luidde de boodschap.
Ondanks de goeie tips in de rust begonnen de dames het derde kwart slap. In de 45e minuut forceerde de dames van Barneveld toch een strafcorner. De corner belandde weer op een voet van de tegenstander waarna de tweede poging meer succes had. De bal werd hard ingeslagen door Maud van de Horst: 1-0.
Kort daarna dwong ook Abcoude enkele strafcorners af. Deze werden echter allemaal onschadelijk gemaakt door keepster Julia Tuinhof.
Abcoude werd na de achterstand sterker. Barneveld speelde het laatste kwart voornamelijk rond de cirkel van Abcoude. De hockeysters kregen meerdere kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar de bal ging er niet in.
Het spel werd daarna slordiger en Abcoude kreeg meer controle over de wedstrijd. Na een snelle counter van Abcoude werd enkele minuten voor het eindsignaal alsnog de, niet geheel onverdiende, 1-1 gemaakt.