Stroe pakt punt tegen koploper, maar krijgt rode lantaarn in handen

24 februari 2018 om 19:18 Sport/sport

STROE Stroe gaf koploper Unicum goed partij. Tot tien minuten voor tijd leidde Stroe nog met 1-0, maar een sterker Unicum maakte gelijk. Door de overige uitslagen onderin kreeg Stroe, ondanks de goede prestatie, de rode lantaarn in handen geduwd.

In het eerste kwartier was Unicum de bovenliggende partij en kreeg via Cees Toet twee honderd procent kansen. Doelman Tom de Groot hield Stroe in die fase op de been. Daarna kwam Stroe beter in het spel en dwong mogelijkheden af. In de 24e minuut was Stroe dicht bij de openingstreffer, maar Dylan Morren schoot op de paal. In de 34e minuut was het wel raak. Na een goed lopende aanval over meerdere schijven speelde Chris van Geerestein Berry van Maanen in, die met een lob de doelman kansloos liet; 1-0. Vlak voor het rustsignaal was Dylan Morren nog dicht bij de 2-0, maar hij schoot rakelings over.

Een sterker Unicum kreeg na de rust kansen, maar wist die niet te benutten. Stroe kreeg mogelijkheden de score op te voeren. Ivar van den Brink liet een goede mogelijkheid door treuzelen verloren gaan en Richard van den Brink schoot tegen de doelman op in een situatie, waarin breed leggen op Chris van Geerestein vrijwel zeker een doelpunt had opgeleverd.

Uit een vrije trap scoorde Unicum in de 80e minuut de 1-1. In de slotfase stond Stroe onder druk, maar  hield het gelijkspel vast ook nadat Sven Brons met rood van het veld was gestuurd. Trainer Hans Wiesenekker was tevreden met het punt. ,,We hebben onze huid zo duur mogelijk verkocht. Gelijkspel tegen de koploper biedt perspectief voor de komende wedstrijden", vond hij.