Afbeelding
TVM

Voorthuizenaar in de race voor titel Veiligste Chauffeur van Nederland

5 oktober 2019 om 17:55 Verkeer en vervoer

VOORTHUIZEN Edwin Maljaars maakt kans om binnenkort te worden uitgeroepen tot Veiligste Chauffeur van Nederland. De Voorthuizenaar, werkzaam bij het Nijkerkse transportbedrijf De Haan, is doorgedrongen tot de finale van de Nationale Kampioenschap (NK) Veiligste Chauffeur 2019. 

Het NK is onderdeel van de TVM Awards, het nieuwe initiatief van TVM verzekeringen ter verbetering van de transport- en verkeersveiligheid. Aan het NK Veiligste Chauffeur 2019 nemen ruim duizend beroepschauffeurs deel. In de eerste online-fase van de competitie hebben zij hun kennis en vaardigheden moeten tonen middels kennistoetsen en reactietests. Daarnaast werd hun rijgedrag gemeten via een mobiele app. De 120 beste chauffeurs kwalificeerden zich voor de twee halve finales. De winnaar van de finale in Assen op 26 oktober verdient – naast de eer en de TVM Award – een reis voor twee personen naar Brazilië.

De finalisten zijn: John Kersten (Haps), Alain Voorhout (Geldrop), Danny Henskens (Berghem), René de Baat (Klaaswaal), Martin Kolff (Dirksland), Martijn Hofman (Rijssen), Marco Dijkstra (Leeuwarden), Edwin Maljaars (Voorthuizen), Andre Dillerop (Emmen) en Martijn Klink (Meppel).

Televisie-presentatrice Hélène Hendriks, ambassadrice van de TVM Awards en het NK Veiligste Chauffeur: ,,Ik vond het mooi om te zien hoe betrokken alle deelnemers zijn bij het thema van verkeersveiligheid. Het aantal ongevallen met dodelijke afloop is afgelopen jaar in Nederland helaas weer gestegen. Dat moeten we veranderen en daar hebben alle weggebruikers een rol in. Want bij negentig procent van alle dodelijke ongevallen speelt menselijk gedrag een rol. Om die reden is bewustwording voor veilig rijgedrag zo ontzettend belangrijk. Ik zit zelf heel veel op de weg en zie genoeg gekke dingen om me heen gebeuren, maar ik moet zeggen, ik heb oprecht veel respect en waardering voor vrachtwagenchauffeurs. Ze weten in de praktijk vaak ongelukken te voorkomen, onder andere door goed en tijdig te anticiperen bij onverwachte situaties."

Ambassadrice Hélène Hendriks (derde van links) poseert met vijf finalisten van het NK Veiligste Chauffeur 2019: Martijn Hofman, Marco Dijkstra, Edwin Maljaars, Andre Dillerop en Martijn Klink (vln
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie