André van Vliet
André van Vliet niet bekend

Orgelconcert André van Vliet

17 augustus 2019 om 08:40 Muziek Deel je nieuws

Op donderdagavond 22 augustus vindt het vierde en laatste concert van de orgelzomerserie van de Oude Kerk plaats. Het orgel wordt bespeeld door André van Vliet. Het concert begint om 20.00 uur en de kerk gaat open om 19.30 uur. De toegangsprijs is zeven euro en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Na afloop van het concert is er gratis iets te drinken voor alle aanwezigen en is er gelegenheid om na te praten.

André van Vliet studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Nico van den Hooven, Jan Welmers en Jan Raas, en behaalde in 1991 het diploma. Hij ontwikkelde zich tot concertorganist, begeleider, dirigent en componist. Daarnaast begeleidt hij kerkdiensten in zijn woonplaats.  

Het programma bevat werken van onder andere Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn, Joseph Rheinberger en Denis Bédard. Na deze reis door de muzikale stijlgeschiedenis sluit Van Vliet het concert af met een uniek thema, namelijk het jubileum van drie Nederlandse organisten. Achtereenvolgens speelt hij van (en voor) de jubilerende organisten Minne Veldman, Everhard Zwart en Marco den Toom.  

Het volledige concertprogramma is te lezen op de website www.intermezzobarneveld.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie