Lianne de Groot in haar nieuwe winkel: „Onze klanten moeten het leuk vinden om hier in alle rust rond te kijken.''
Lianne de Groot in haar nieuwe winkel: „Onze klanten moeten het leuk vinden om hier in alle rust rond te kijken.'' Eigen foto

Winkelen in de huiskamer van Oh Beau

17 juli 2019 om 10:56 Advertorial_1

BARNEVELD Nadat ze wekenlang met vrienden en familie letterlijk de handen uit de mouwen had gestoken om haar nieuwe winkel een eigen uitstraling te geven, was het afgelopen vrijdag zover. Tijdens de feestelijke opening van Oh Beau kon Lianne de Groot (26) haar eerste klanten verwelkomen. En daar bleef het niet bij. „Mijn vriend heeft me ten huwelijk gevraagd", zegt ze. „Natuurlijk heb ik ‚ja' gezegd."

Anderhalf jaar geleden begon de jonge onderneemster naast haar kantoorbaan met online schoenverkoop. „In mijn webwinkel bood ik voordelige schoenen aan. Dat liep behoorlijk goed, maar ik zag mezelf niet de hele dag in een garage achter de computer zitten ingeklemd tussen stellingen met schoenendozen. Juist het contact met mensen vind ik erg leuk. Dat mistte ik."

SCHOENEN EN ACCESSOIRES Nadat ze haar eerste schreden op het ondernemerspad had gezet, werd het tijd voor de volgende stap. Een eigen winkel met kleding, schoenen en accessoires. Dat was wat Lianne wilde, dus ging ze gewapend met een wensenlijst op zoek naar een geschikte locatie. Na een uitgebreide zoektocht viel haar keuze op Barneveld. „Ik wilde mij niet in een grote stad vestigen, maar wel in een plaats met een belangrijke regiofunctie. Toen ik tegen dit pand aan de Jan van Schaffelaarstraat aanliep, was mijn keuze snel gemaakt. Er moest wel flink geklust worden, maar het is allemaal precies op tijd gelukt."

Lianne had duidelijk voor ogen hoe haar winkel er uit moest zien en het concept zat van begin af aan in haar hoofd. Het moest geen standaard winkel worden. In alle opzichten is ze erin geslaagd dat voorelkaar te kijgen. Wie bij Oh Beau binnenstapt, voelt zich direct thuis in de ‚huiskamer'. Vooral een gezellige sfeer vindt Lianne belangrijk. „Onze klanten moeten het leuk vinden om hier in alle rust rond te kijken."

Oh Beau is elke dag, behalve op zondag, geopend. Dat houdt voor Lianne is dat ze weinig vrije tijd overhoudt, maar dat vindt ze geen bezwaar. Ze werkt samen met een part-time collega, maar aanstaande echtgenoot zal haar voorlopig niet veel zien, verwacht ze. „Maar daar vinden we vast een balans in."

Wie nieuwsgierig is naar de inrichting en de collectie van Oh Beau moet snel, voor 1 augustus, een kijkje komen nemen, raadt Lianne aan. „Neem dan vooral de krant mee waar dit stukje in staat, want dat krijg je op alle producten 15 procent korting."

www.ohbeau.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie