Anne Bos (links) werd tweede op het EK.
Anne Bos (links) werd tweede op het EK. Frans Bos

Voorthuizense tweede bij EK BMX in Letland

16 juli 2019 om 15:20 Sport

VOORTHUIZEN Anne Bos heeft bij de Europese Kampioenschappen BMX uitstekend gepresteerd. De 13-jarige Voorthuizense veroverde de tweede plek in Letland.
Anne Bos won de afgelopen maanden diverse nationale en internationale wedstrijden en wist zich op die manier te plaatsen voor het Europese kampioenschap. Uit alle landen waren de beste rijders afgereisd naar Letland. Anne's doel was om de vijfde plek die ze eerder op het EK behaalde te verbeteren.
De Voorthuizense had voor de wedstrijden twee keer (kort) de mogelijkheid om de baan te verkennen. Net als de meeste andere rijdsters was ze in het nadeel ten opzichte van onder andere de regerend wereldkampioene uit Letland, die al vaker op de lastige technische baan had getraind.
Anne gaf in de eerste manche direct haar visitekaartje af door deze overtuigend te winnen. Ook de tweede manche schreef ze op haar naam. De derde manche lag ze tweede achter voormalig Europees kampioene Zavinska. Op het laatste rechte stuk wist Anne haar concurrente in te halen en won ze ook de derde manche.
Voor de finale mocht de Voorthuizense als tweede een startpositie aan het hek kiezen. Wereldkampioene Paula Kibare mocht als eerste een plaatsje uitzoeken.
Anne had een super goede start en ging gelijk op met de wereldkampioene. Bij de tweede heuvel moest ze iets terrein prijsgeven en lag ze tweede. Deze positie wist ze te verdedigen en werd hiermee tweede van Europa.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie