Van links naar rechts Lili Oosting, Ruben Baars en Laura Volkers.
Van links naar rechts Lili Oosting, Ruben Baars en Laura Volkers. DWK

Recordregen voor DWK-zwemmers bij NJK

2 juli 2019 om 11:28 Sport

BARNEVELD De Speedo SportEmotion Jaargangfinale 2019, die zondag in Dordrecht werd gehouden, heeft diverse persoonlijke records opgeleverd voor de geplaatste zwemmers van DWK. Lili Oosting, Laura Volkers en Ruben Baars mochten aan dit officieuze NK langebaan voor minioren deelnemen en verbeterden hun besttijden.

De wedstrijd was opgedeeld in twee sessies. Iris van Aurich coachte de zwemmers in de ochtend. Baars mocht het spits afbijten op de 100 meter (m) schoolslag. Hij zwom een mooi pr in het 50 meter-bad (1.50,39). Volkers was hierna aan de beurt op de 200 m vrije slag. Na een goede opening kon zij het tempo goed volhouden, waarmee zij een sterk persoonlijk record van 2.45,73 zwom. Bij de middagsessie sloot Oosting zich aan bij de ploeg. Op de 50 m vlinderslag slaagde zij erin met een snelle tijd een top 10-notering te behalen; ze werd uiteindelijk achtste in een persoonlijk record van 40,90. Dit was zelfs sneller dan haar '25 m bad-tijd'.

Baars realiseerde in de middag op de 100 m vrije slag een besttijd. Hij slaagde er ook in zijn '25 m bad-tijd' op het lange bad aan te scherpen naar 1.19,89. Hiernaast mocht hij als reserve ook nog de 50 m vlinderslag zwemmen. Dit deed hij zeer naar behoren. Hij slaagde erin om de 25 m-badtijd te verbeteren naar 44.11. Volkers mocht in de middag haar favoriete 100 m rugslag zwemmen. In een sterk bezet veld heeft zij de zevende tijd neer weten te zetten; 1.22,31.

Als ludiek slotstuk stond er nog een estafette op het programma waarbij het team bestond uit de drie zwemmers en coach Yvonne Baars. Ze zwommen de 4x50 meter vrije slag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie