Afbeelding
Bram van den Heuvel

Revival gehandhaafd in tweede klasse

16 juni 2019 om 12:17 Sport

TERSCHUUR Voor Revival is het seizoen met een hoogtepunt geëindigd. De Terschuurse formatie behaalde tegen Zwart Wit haar derde zege op rij en heeft zich gehandhaafd in de tweede klasse. ,,Eind goed, al goed'', aldus de vertrekkende hoofdtrainer Bert van Drongelen.

Eerder dit jaar degradeerde Revival - enigszins ingecalculeerd - in de zaal uit de eerste klasse. Een eventuele degradatie uit de tweede klasse zou onnodig zijn. Toch moest de ploeg van Van Drongelen tot de laatste wedstrijd tegen degradatie strijden.

Dankzij zeges op Spirit en Haarlem ging Revival de laatste wedstrijd in met de wetenschap dat het niet van anderen afhankelijk was. Bij een gelijkspel tegen Zwart Wit - dat ook nog niet veilig was - zou Revival al veilig zijn; bij een nederlaag moest het afwachten wat bij de concurrenten zou gebeuren.

De spanning was voelbaar op sportpark Overbeek waar beide teams opgelegde kansen misten en na een kwartier de stand slechts 1-2 was. Revival wist daarna wel het initiatief te nemen, maar slaagde er niet in om voor rust afstand te nemen.

Van Drongelen: ,,Pas in de laatste paar minuten wordt het gat vijf à zes punten en weet je dat de zege binnen is. Met lange aanvallen hebben we het uitgespeeld.''

LINKERRIJTJE Revival is dankzij de overwinning zeker van nog een seizoen in de tweede klasse op het veld. ,,Na afloop riepen sommige spelers al 'linkerrijtje!'. Dat is toch prachtig'', glundert Van Drongelen. Haarlem kwam echter nog langszij voor plek vier.

,,Natuurlijk heb ik zelf ook mijn twijfels gehad of we het zouden redden, maar naar buiten toe moest ik positief blijven'', vervolgt de trainer. ,,Het is fijn dat de club deze plek op dit niveau behoudt.''

Voor van Drongelen was het ook een mooi afscheid als trainer van Revival; na bijna twee seizoenen vertrekt hij uit Terschuur om bij de jeugd van Fiducia aan de slag te gaan. ,,Uit het oog, maar niet uit het hart. En ik zal echt nog wel eens langskomen.''

Doelpuntenmakers: Eltjo Lozeman 4, Laura Ringeling 3, Anke Verkerk 2, Eric van de Glind 2, Wilko Jansen 2, Martin Verkerk 2, Ilse van 't Bosch 1.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie