Rood Wit in slotminuten langs VIOS

9 maart 2019 om 20:30 Sport/sport

VEENHUIZERVELD De dwars over het veld staande wind maakte goed voetbal onmogelijk. Uiteindelijk was Rood Wit in de 88e minuut de gelukkigste en trok door een doelpunt van Daniël Stoffer met 1-0 aan het langste eind.

VIOS had voor de rust een licht veldoverwicht en was via Jelle Pol en Noa Tuasela tot driemaal toe dicht bij een treffer. In alle gevallen wist doelman René van Hemel met goede reddingen zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. Eenmaal in de 24e minuut verscheen Rood Wit gevaarlijk voor het doel van VIOS. Op een pass van Johan van den Brink brak Barry Grevengoed door,

maar goed uitkomend wist de doelman het gevaar te bezweren.

Na de hervatting ging de wedstrijd meer gelijk op. De VIOS- goalie redde in de 48e minuut goed op een kopbal van Marijn van Meerveld en uit de daaruit ontstane hoekschop schoot Gilbert Bleijenberg via een verdediger naast. Nadat René van Hemel Lex Schoenmaker en Levi Tuaseli van scoren had afgehouden, werd bij Rood Wit in de 67e minuut Johan van den Brink vervangen door junior Daniël Stoffer. Een gouden wissel zou in de 88e minuut blijken. Een afvallende bal kwam voor de voeten van de invaller, die via de binnenkant van de paal raak schoot en daarmee Rood Wit aan drie kostbare punten hielp.