bko11spVVB-TerschuurseBoys
bko11spVVB-TerschuurseBoys Pauw Media

Terschuurse Boys pas laat langs VV Barneveld

9 maart 2019 om 20:25 Sport/sport

BARNEVELD Een harde dwars over het veld staande wind maakte goed voetbal onmogelijk. Terschuurse Boys paste zich het beste aan en had gedurende de gehele wedstrijd een veldoverwicht. Lang kon een zich goed verdedigend Barneveld de 0-0 vasthouden. Pas een kwartier voor tijd lukte het Terschuurse Boys het overwicht in een doelpunt uit te drukken.

Een beter spelend Terschuurse Boys nam het initiatief. De mogelijkheden, die daaruit ontstonden werden echter niet benut. Eenmaal in de 9e minuut had de ploeg pech. Op aangeven van Tomas Vaarkamp schoot Rob Porte van afstand op de lat. Barneveld moest het van uitvallen hebben, waarbij Fabian van Esch en Albert Kamara af en toe voor gevaar zorgden. Zo schoot Albert Kamara op een pass Yannick van Delen bij een goede schietkans voorlangs. Na een halfuur spelen, kon Barneveld er wat vaker uitkomen. In de 35e minuut ontsnapte Terschuurse Boys aan een achterstand. Bij een uitbraak van Albert Kamara en Mark Ecker verschenen beide spelers vrij voor doelman Ceriel van Veldhuizen. Met twee goede reddingen met de voet voorkwam de doelman een doelpunt. De slotfase was weer voor Terschuurse Boys. Doelman Remon de Vlieger dook een kopbal van Jeffrey van Belkum ten koste van een corner uit de hoek. Uit die corner kopte Jeffrey van Belkum opnieuw in, maar nu kwam Hosea Sahetapy zijn doelman op de doellijn te hulp. In de slotminuut moest Remon de Vlieger opnieuw in actie komen om een schot van Dennis van de Veen uit de hoek te duiken.

Na de hervatting probeerde Barneveld het initiatief te nemen. Het leverde op aangeven van Albert Kamara een vrije schietkans op voor Larsson van Dijk, maar hij schoot over. Al snel nam Terschuurse Boys het initiatief weer over. Goede ingrepen van Remon de Vlieger hielden de stand lang op 0-0. In de 75e minuut moest hij echter zwichten. Op een pass van Peter Overeem kapte Johan Bouwman zich goed vrij en schoot onhoudbaar in de verre hoek raak; 0-1. Even later had Tomas Vaarkamp op aangeven van Roy van de Veen de 2-0 op zijn schoen. Hij schoot naast. In de slotfase kreeg Terschuurse Boys nog goede mogelijkheden de score op te voeren, maar Tomas Vaarkamp miste en Remon de Vlieger haalde een schuiver van Ronald Bouwman knap uit de hoek.

Barneveld kwam door de nederlaag wat vaster op de laatste plaats te staan, terwijl Terschuurse Boys door de overwinning klom naar de zesde plaats.