Voorthuizense amazone Van de Bovenkamp pakt zilver op NK

5 maart 2019 om 11:40 Sport/sport

VOORTHUIZEN/ERMELO De Voorthuizense amazone Diana van de Bovenkamp heeft zaterdag in Ermelo een zilveren medaille veroverd op het Nederlands Kampioenschap voor de Subtop dressuur.


Het centrum van de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond) diende als decor voor het Nederlands Kampioenschap voor de Subtop. Diana van de Bovenkamp behaalde bij de Young Riders (16-21 jaar) met haar paard Evita Ronia een zilveren medaille. Zij moest regerend Europees kampioene Esmee Donkers voor laten gaan.

'EVITA GOED IN VORM' Van de Bovenkamp, die op het EK 2018 in het Franse Fontainebleau nog een zilveren medaille met het team behaalde en het individueel twee maal tot een vierde plek bracht, was tevreden met het resultaat. ,,Mijn paard Evita was goed in vorm. Ik zelf wat minder vanwege een operatie die vrijdags voor het NK nog plaats vond. Ik had één grote fout in mijn proef waardoor de score kelderde. Desalniettemin kan ik niet meer dan trots zijn op de score van ruim 69%".

'NIET VANZELFSPREKEND' Op de vraag of deelname aan het EK er ook dit jaar weer in zit zegt Van de Bovenkamp: ,,Ik hoop het natuurlijk. Ik heb in Frankrijk laten zien dat ik er bij hoor, maar ook dit jaar moeten mijn paard en ik wederom bewijzen dat we goed genoeg zijn. Er is bovendien een aantal nieuwe Young Riders bijgekomen dus het is zeker niet vanzelfsprekend dat ik ga.'' De 20-jarige amazone is wel vol vertrouwen en doet er alles aan om haar doel te bereiken. ,,Ik heb mijn management goed op orde en mijn paard is sterker geworden. Maar het moet elke wedstrijd weer gebeuren en uiteindelijk is het de bondscoach die bepaalt wie er gaan."


Het EK voor de jeugd is dit jaar in het Italiaanse San Giovanni. Het hippische evenement is van 24 tot en met 28 juli.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie