Terschuurse Boys nipt onderuit bij kampioenspretendent Batavia '90

23 februari 2019 om 20:16 Sport/sport

TERSCHUUR Terschuurse Boys wist een in de tweede helft sterker Batavia tot kort voor tijd op 0-0 te houden. Jonathan Kooman schoot Batavia toen alsnog naar de overwinning.

In een gelijkopgaande eerste helft wisten beide ploegen slechts weinig kansen te creëren. Al snel na het beginsignaal kreeg Sefanja Davids voor Batavia een goede schietkans, maar hij schoot in het zijnet. In de 20e minuut leek Terschuurse Boys op voorsprong te komen. Tomas Vaarkamp brak door en schoot op de paal. De terugspringende bal werd door Gijs Engelbrecht achter doelman Demi Loet-Loetoer geschoten. De scheidsrechter wees naar het midden, maar na raadpleging van de assistent-scheidsrechter herzag hij zijn mening en keurde de treffer wegens buitenspel af. Beide ploegen kregen voor de rust nog een kans om de score open te breken. Dennis van de Veen schoot voor Terschuurse Boys in het zijnet, terwijl aan de andere kant Sefanja Davids een open kans miste.

Na de pauze stond Terschuurse Boys zwaar onder druk. Batavia had veelvuldig balbezit en Terschuurse Boys moest zich tot counteren beperken. Toch had Tomas Vaarkamp in de 67e minuut Terschuurse Boys op voorsprong kunnen zetten, maar hij schoot in kansrijke positie rakelings naast. In de 70e minuut kreeg Jaap van de Weerd ongelukkig de bal tegen zijn arm. Penalty besliste de scheidsrechter. Kevin Olaria zou het vonnis voltrekken, maar hij schoot hoog over. Vlak voor tijd scoorde Batavia toch nog. Jonathan Kooman zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Even later was Ronald Bouwman dicht bij de gelijkmaker. Met een knappe redding hield de Batavia goalie de voorsprong vast. Een paar minuten voor tijd werd Gwynth Winter van Batavia met rood van het veld gestuurd. De tijd was voor Terschuurse Boys te kort om van de manmeer situatie te kunnen profiteren. Ondanks de nederlaag kon Terschuurse Boys met opgeheven hoofd het veld verlaten.