Afbeelding
Bram van den Heuvel

Terschuurse Boys in streekderby langs Rood Wit '58

16 februari 2019 om 22:07 Sport/sport

TERSCHUUR Een veel sterker Terschuurse Boys leidde met de rust slechts met 2-1. Na de rust was Rood Wit sterker, maar kon niet tot scoren komen. Terschuurse Boys profiteerde nog twee keer van zwakke momenten in de Rood Wit defensie en won met 4-1.

De eerste goede kans was al in de tweede minuut voor Rood Wit. Een geblokt schot van Barry Grevengoed zette Jop van Eyden vrij voor keeper Ceriel van Veldhuizen, maar zijn inzet ging over. Daarna nam een goed voetballend Terschuurse Boys het initiatief. Jeffrey van Belkum, Tomas Vaarkamp en Johan Bouwman kwamen in scoringspositie. Met goede reddingen hield René van Hemel zijn doel echter tot de 16e minuut schoon. Toen moest ook hij zwichten. Op een pass van Rob Porte lobde Tomas Vaarkamp de bal over de doelman; 1-0. Terschuurse Boys behield het veldoverwicht en Rood Wit kon niet gevaarlijk worden. Terschuurse Boys kreeg kansen om de score uit te bouwen, maar René van Hemel hield zijn ploeg met goede reddingen voorlopig in de wedstrijd. Eerst in de 39e minuut wist Terschuurse Boys de voorsprong te verhogen. Op aangeven van Johan Bouwman liet Tomas Vaarkamp een voorzet los, die Rob Porte bij de tweede paal met een kopbal verzilverde; 2-0. In de 43e minuut wist Barry Grevengoed uit een vrije trap vanaf twintig meter Ceriel van Veldhuizen te verrassen; 2-1.

Na de hervatting raakte Terschuurse Boys de greep op de wedstrijd kwijt. Rood Wit nam het initiatief en Barry Grevengoed leek in de 58e minuut de gelijkmaker te scoren, maar de scheidsrechter had buitenspel geconstateerd. Nadat Bram van Meerveld in de 65e minuut uit een vrije schietkans hoog had over geschoten, viel twee minuten later de 3-1. René van Hemel greep mis op een hoekschop van Johan Bouwman en Peter Overeem kopte de bal binnen. Rood Wit drong nog wel aan. Kreeg ook mogelijkheden om te scoren, maar benutte ze niet. In de 89e minuut viel de definitieve beslissing. Ronald Bouwman leverde na een rush een voorzet af, die door Jeffrey van Belkum doeltreffend werd afgerond; 4-1.