Rood Wit '58 verliest in 90e minuut van Hoevelaken

9 februari 2019 om 20:58 Sport/sport

VEENHUIZERVELD Toen iedereen zich al met een terecht gelijkspel had verzoend, profiteerde Hoevelaken in de 90e minuut van een fout in de Rood Wit defensie en scoorde de winnende treffer.

Hoevelaken begon met de wind achter sterk en kwam in de beginfase tweemaal in kansrijke positie voor doelman René van Hemel, die zijn ploeg met goede reddingen in de wedstrijd hield. Rood Wit moest het initiatief aan Hoevelaken laten, maar kwam in de 17e minuut verrassend op voorsprong. Doelman Sjoerd Kloppenburg verkeek zich gehinderd door de wind op een hoge voorzet van Barry Grevengoed. Johan van den Brink profiteerde en zette Rood Wit op een 1-0 voorsprong. Lang duurde de voorsprong niet, want twee minuten later strafte Koen Bos slordig uitverdedigen af met de gelijkmaker; 1-1. Hoevelaken bleef sterker, maar René van Hemel voorkwam met een knappe redding, dat Rood Wit met een achterstand de rust inging.

Na de rust werd Rood Wit met de wind in de rug sterker. Op een crosspass van Marijn van Meerveld schoot Barry Grevengoed rakelings voorlangs. Uit een counter verscheen Koen Bos oog in oog met René van Hemel, maar die pareerde de inzet. Rood Wit kreeg de betere kansen, maar kwam niet tot scoren. Mede omdat Sjoerd Kloppenburg schitterend redde op een vrije trap van Bram van Meerveld. In de 90e minuut gaf Rood Wit het gelijkspel toch nog uit handen. Daniël Bezembinder strafte een verdedigingsfout doeltreffend af; 1-2.