VV Barneveld pakt punt bij SP Teuge

9 februari 2019 om 20:55 Sport/sport

BARNEVELD Barneveld had voor de rust de wind in de rug, maar kon daar slechts eenmaal van profiteren. Na de rust maakte Teuge gelijk en ontsnapte Barneveld in de blessuretijd aan een nederlaag doordat Teuge een strafschop miste.

Ondanks de tegenwind begon Teuge sterk en had Frank Boere wat zorgvuldiger met de kansen omgesprongen dan had Barneveld na tien minuten tegen een 2-0 achterstand aangekeken. In de 15e minuut liet Fabian van Es zijn tegenstander zijn hielen zien en werkte Martijn Mulder zijn voorzet bij de eerste paal knap achter doelman Joost Veldwijk; 0-1. Vervolgens liep de wedstrijd zonder hoogtepunten naar het rustsignaal.

Na de hervatting waren de eerste kansen voor Barneveld. Albert Kamara brak in de 56e minuut vanaf eigen helft door, maar strandde met zijn inzet op de benen van keeper Joost Veldwijk. De rebound van Fabian van Es werd door een verdediger van de doellijn gehaald. Drie minuten later voorkwam Joost Veldwijk een grotere achterstand voor zijn ploeg op een schot van Larsson van Dijk. Het was het laatste wapenfeit van Barneveld, want Teuge trok het spel naar zich toe. Nadat doelman Remon de Vlieger goed gereageerd had op een schuiver van Marc Hoekstra moest hij in de 72e minuut zwichten voor een zondagsschot van Dave Bijsterbosch; 1-1. In de slotfase ontsnapte Barneveld aan een nederlaag. Teuge had pech met een schot op de lat, Tristan Nahumury redde een keer op de doellijn en in de blessuretijd schoot Teuge een penalty naast.