Rick Degenaar - hier in actie tegen Scherpenzeel - scoorde als enige tegen Hierden. Melvin Taribuka

SDV Barneveld verliest opnieuw op eigen veld

2 februari 2019 om 21:28 Sport/sport

BARNEVELD Het jaar 2019 is SDV Barneveld nog niet gunstig gestemd. De eersteklasser verloor ook de tweede thuiswedstrijd van dit jaar. Hierden was met 1-2 te sterk. ,,Over de titel hoeven we het echt niet meer te hebben.''

Het leek allemaal nog goed te komen toen achtereenvolgens Levi Smit en Onur Tekay opdoken voor Hierden-keeper Nick Grootkarzijn. De twee SDVB'ers kwamen echter niet tot scoren. Dat gebeurde vlak voor tijd aan de andere kant wel. Stefan Jansen schoot direct raak uit een vrije trap en bepaalde daarmee de einstand op 1-2.

,,Het was geen al te beste wedstrijd van beide kanten'', aldus SDVB-trainer Johan de Man. ,,We hadden hem kunnen winnen als we na rust één van die twee grote kansen hadden benut. Dan had Hierden een andere manier van spelen moeten toepassen, nu konden ze blijven wachten en loeren op fouten van ons.''

Na het verlies tegen Scherpenzeel was het al duidelijk dat de Barnevelders zich niet meer in de titelstrijd zouden mengen. Nu kan ook de tweede periodetitel afgeschreven worden. ,,Over de titel hoeven we het echt niet meer te hebben'', is De Man stellig. ,,Dat heb ik allang uit mijn hoofd gezet. Laten we eerst maar eens kijken of we weer een serie neer kunnen zetten. Daarna kijken we wel verder.''

De enige treffer namens SDVB kwam van de voeten van de meest besproken speler van afgelopen week. Want ondanks het tussentijdse opstappen van Gydo Vos vestigde vooral Rick Degenaar de aandacht op zich toen hij duidelijk uitlegde waarom hij na dit seizoen vertrekt. In de 34e minuut draaide de spits knap weg bij zijn tegenstander en schoot vervolgens onhoudbaar binnen. ,,Voor mij was het wel lekker dat ik vandaag weer mijn doelpuntje meepikte. Al voelde ik niet meer druk dan anders. Er wordt altijd wel op me gelet.''