Rood Wit '58 kan neerwaartse spiraal niet ombuigen

15 december 2018 om 20:08 Sport/sport

VEENHUIZERVELD In de eerste helft kon een met veel invallers spelend Rood Wit tegen CJVV nog goed meekomen. In de tweede helft waren de Amersfoorters sterker en verhoogden in het laatste kwartier van de wedstrijd de 0-1 ruststand naar een 0-3 overwinning.

CJVV nam het initiatief en kwam in de 18e minuut op voorsprong. Een lange bal over de Rood Wit defensie werd opgepikt door Cees Hoekstra, die doelman Yorick Hartman geen kans gaf; 0-1. Rood Wit probeerde wat terug te doen, maar Bart van Meerveld en Jeffrey Kleijer hadden bij hun doelpogingen het vizier niet op scherp staan. In de 32e minuut zette voormalig Rood Wit speler Niels Dunsbergen Evan Holtewes vrij voor doelman Yorick Hartman, die met een knappe redding een grotere achterstand voorzijn ploeg voorkwam.

In de tweede helft voerde CJVV de boventoon, maar slaagde er aanvankelijk niet in de score op te voeren. In de 67e minuut was Rood Wit nog dicht bij de gelijkmaker. Op een pass van Marijn van Meerveld kreeg Bram van Meerveld een goede schietkans. Hij schoot echter naast. Het was de laatste mogelijkheid voor Rood Wit. In de 75e minuut schoot Nassim Charkaoui op een pass van Cees Hoekstra de wedstrijd op slot; 0-2. In de 82e minuut schoot Gijs Wobbes uit een vrije trap de eindstand naar 0-3.