Afbeelding
import

Ingezonden: 'In de ogen van de heer Bos (VVD) behoren wij tot de grote vervuilers'

13 november 2018 om 07:43 lokaal

De vervuiler betaalt. Zo staat te lezen in de Barneveldse Krant van maandag 12 november. Een plan van de VVD-fractie. Hoe groter het huishouden, hoe hoger de kosten. Wel zegt de heer Bos toe het de komende dagen nog verder uit te werken. Misschien mag ik even met u meedenken?

Ik denk dat het plan erg kort door de bocht is. Mijns inziens spelen er veel meer factoren een rol bij de hoeveelheid afval; bijvoorbeeld gebruik van wegwerpluiers, veel kant- en klaar producten, al dan niet afval scheiden.

Ter illustratie; in de ogen van de heer bos Bos behoren wij tot de grote vervuilers. Ons gezin bestaat immers uit vijf personen. Toch hebben wij ruim voldoende aan een kleine, grijze container, die aan het eind van de maand nooit stampvol zit.

Daarentegen zijn er ook kleine huishoudens met grote en volle containers…

Wij proberen zo min mogelijk afval te produceren. En om dan de woorden van de heer Bos te gebruiken: "… doe je je best om goed te scheiden, krijg je meteen zo'n grote verhoging op je bord, dat vind ik onterecht."

Daarover zijn we het dan wel met elkaar eens.

Ik denk dat vooral de mentaliteit een grote rol speelt; vind je het belangrijk dat er minder afval komt?

Het systeem, dat de VVD-fractie voor ogen heeft, zal niet minder restafval opleveren. Waarom zou je nog je best doen voor zo min mogelijk afval? Het maakt allemaal niets uit, alleen gezinsgrootte telt.

En wij als grootvervuilers kunnen gerust alles weggooien, wat we maar willen. Veel of weinig afval, we betalen sowieso 120%. Waarom dan nog moeite doen? Misschien kunnen we de kleine grijze nog omruilen voor een grote container? Dan krijgen we in ieder geval waar voor ons geld.

Bea Hendriksen, Voorthuizen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie