Euronics Barneveld op de hoek van de Langstraat en de Emmastraat. Inzet: de plek waar de elektronicawinkel begon.
Euronics Barneveld op de hoek van de Langstraat en de Emmastraat. Inzet: de plek waar de elektronicawinkel begon. Eigen foto

Jubileumactie bij Euronics Barneveld

21 november 2018 om 17:30 Advertorial_2

BARNEVELD Vijftig jaar geleden werd de basis gelegd voor Euronics Barneveld en dat moet gevierd worden, vinden Wouter van de Pol en Berry Foppen, eigenaars van de elektronicawinkel in het centrum van het dorp. Dat doen ze met een speciale actie. „Elke klant kan tot eind december de kassabon van zijn of haar aankoop in een ton deponeren en meedingen naar aantrekkelijke prijzen, zoals een ballonvaart of een dinerbon. In de eerste week van januari maken we de winnaars bekend", licht Berry toe. „Iedereen kan meedoen, ongeacht het bedrag van de aankoop", benadrukken ze.

OP DE MARKT Toen G.H. Nagelvoort in de jaren zestig wekelijks naar de Barneveldse markt kwam om radio's en stofzuigers te verkopen, kon hij niet bevroeden dat zijn nering zou uitgroeien tot een veelzijdige elektronicawinkel die nu deel uitmaakt van een franchise-organisatie met ruim honderdvijftig vestigingen. Nagelvoort besloot zich in 1968 in het dorp te vestigen. De beneden-etage van de woning werd ingericht als winkel.

„Dat was hier schuin tegenover in de Emmastraat", zegt Wouter die in 1985 bij Nagelvoort een tijdelijke baan vond. „Ik zou er zes maanden blijven, totdat ik in militaire dienst moest, maar ik ben er nooit meer weggegaan", voegt hij er lachend aan toe. De elektronicawinkel verhuisde in 1989 naar de huidige locatie. Samen met Berry, die ook voor Nagelvoort werkte, nam Wouter de zaak in 2005 over. Zij zetten de winkel voort onder de naam Euronics Barneveld.

Dat gaat binnenkort veranderen. Wouter: „Onze formule heeft ruim 150 winkels in Nederland en opereert onder verschillende namen, Euronics en Electroworld zijn de bekendste. Het worden vanaf 1 januari 2019 allemaal Electroworld winkels, onze naam wordt dan Electroworld Barneveld.

Hoewel de naam wijzigt, blijf het assortiment hetzelfde „Voor witgoed, elektronica en huishoudelijke apparatuur kunnen de klanten bij ons terecht. Daarnaast hebben wij eigen monteurs, reparaties voeren we in eigen beheer uit. Ook Apple-producten, iPhone's en iPad's, kunnen bij ons hersteld worden." Het persoonlijk contact dat zij met hun klanten hebben, zal door de nieuwe naam niet anders worden, want dat zien Berry en Wouter juist als de kracht van hun winkel. „Wij kennen onze klanten en zij ons. Dat vinden we waardevol, dat blijft ook zo als we voortaan Electroworld Barneveld heten."

www.euronicsbarneveld.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie