Team Twinkle Toys (v.l.n.r.) Eda, Natasha Lautan, Bert Nagelvoort, Laura, Lu en Tessa. Gertrude ontbreekt op de foto.
Team Twinkle Toys (v.l.n.r.) Eda, Natasha Lautan, Bert Nagelvoort, Laura, Lu en Tessa. Gertrude ontbreekt op de foto. Eigen foto

'Kinderen willen spelen of iets maken'

14 mei 2019 om 17:16 Advertorial_1

BARNEVELD Ondanks de opmars van de beeldschermen en de digitale activiteiten die kinderen en volwassenen bezighouden, zijn denk- en gezelschapsspelen nog steeds populair, stellen Bert Nagelvoort en Natasha Lautan van speelgoedwinkel Twinkle Toys in Barneveld. „Ook het traditionele speelgoed als puzzels kunnen nog steeds rekenen op warme belangstelling, in alle leeftijdsgroepen", benadrukken ze.

EERLIJK SPEELGOED Nu onlangs een keten van speelgoedwinkels failliet is gegaan, merken Nagelvoort en Lautan een toegenomen vraag naar artikelen die ze in hun winkel niet eerder in het assortiment hadden. Toch blijven ze hun uitgangspunt trouw. „Wij richten ons met name op traditioneel en eerlijk speelgoed voor een vriendelijke prijs. Daarbij hechten we grote waarde aan de kwaliteit, want het is belangrijk dat het kind er langere tijd plezier aan beleeft. Nu het aanbod aan speelgoedwinkels in het dorp is verminderd, hebben we ons assortiment uitgebreid, maar we hebben ook keuzen gemaakt. Je kunt niet met alles meegaan", vindt Nagelvoort.

Lautan sluit zich daar bij aan. „Vooral de vraag naar digitale games is toegenomen. Dat is een moeilijke markt. Online is daar een enorm aanbod in. Wij laten dat graag over aan anderen. Daarnaast zien we veel vraag naar speelgoed waarmee kinderen zich creatief kunnen uitleven. In de zomermaanden is vooral het buitenspeelgoed populair. Kinderen willen echt spelen. Dat kunnen ze niet als ze met een tablet op de bank zitten."

Kinderen vinden het heerlijk om zelf iets te maken, weten Nagelvoort en Lautan. „Met hun handen bezig zijn, kleuren, tekenen, boetseren, kralen rijgen, noem maar op. Knutselen. Dat vinden kinderen geweldig. En daar bieden we volop mogelijkheden voor."

Hoewel Twinkle Toys elke dag de concurrentie van de webshops ervaart, blijkt toch dat mensen het prettig vinden om in een fysieke winkel te zijn, te kunnen voelen en kijken, en persoonlijk advies te krijgen. „Bij ons kunnen de klanten zien wat ze kopen en hun aanschaf direct mee naar huis nemen. Dat biedt een meerwaarde die mensen waarderen", zegt Lautan. „Ook kunnen we veel bestellen. Meestal is het de volgende dag in huis. Wie denkt dat een speelgoedwinkel alleen het domein is van kinderen heeft het mis, stellen Lautan en Nagelvoort. „Playmobil en vooral Lego blijven onverminderd populair. Ook bij volwassenen."

www.twinkletoysbarneveld.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie