Vakvrouw Wendy Schouwenaar.
Vakvrouw Wendy Schouwenaar. Pauw Media
Vakvrouwen

De Wen’s naar eigen kracht

Zakelijk Vakvrouwen

BARNEVELD Wendy Schouwenaar (43) komt van ver, maar staat nu veel meer in haar eigen kracht. Haar eigen ervaring wil ze gebruiken om andere mensen te ondersteunen. Dat doet zij via Wen-s, waarbij ze ZZP-ers helpt met de start van hun eigen bedrijf. Maar ook via medicinale recepten en kruiden, waar haar hart sneller van gaat kloppen. Als ze nog tijd over heeft, helpt ze haar partner Bas met zijn ondernemingen in dakkappellen (BASkapellen en Ruimtevensters). Een bezig bijtje dus! 

POTENTIE Na een aantal banen in diverse branches kwam Wendy met twee jonge kinderen in de bijstand terecht. Dat was een zware periode. Gelukkig zag haar jobcoach bij de gemeente potentie in haar en mocht ze een opleiding gaan volgen. En zo kwam het dat Wendy MBO Management ging studeren en weer drie dagen in de week naar school ging. Na diverse banen bleef het kriebelen om eigen ondernemer te worden. ,,Ik moet lekker freewheelen en word niet gelukkig van 24/7 op dezelfde plek zitten. Bovendien vind ik dat je werkt om te leven en niet om geleefd te worden!” 

In 2019 startte Wendy Wen-s met als motto: ‘Wen’s het zelf te doen’. ,,Met Wen-s ondersteun ik andere ZZP-ers bij het opstarten van hun bedrijf. Zo help ik o.a. bij marktonderzoek, de boekhouding en websiteontwerp. Maar ik geef ook training op maat. Ik help mensen op weg, maar het is de bedoeling dat ze het uiteindelijk zelf gaan doen. Mijn eigen achtergrond en ervaring geven me de tools om ook anderen in hun kracht te zetten.” Met Wens Medicinale Recepten hoopt zij ooit nog een grote stap te zetten. ,,Het is mijn droom om een ruimte te krijgen voor medicinale behandelingen. De natuurgeneeskunde is ook heel geschikt om mensen te helpen op weg naar een zelfstandiger en gezonder leven!”

www.wen-s.nl  

Dit artikel is ook te lezen in de bijlage Vakvrouwen


advertentie
advertentie