Vakvrouw Melanie Hendriks van Ling Tai.
Vakvrouw Melanie Hendriks van Ling Tai. Pauw Media
Vakvrouwen

‘Ga genieten van vrouw zijn!’

Zakelijk Vakvrouwen

BARNEVELD Melanie is er duidelijk over: ze vindt dat vrouwen meer in hun kracht moeten gaan staan. ,,Het is prachtig om vrouw te zijn, alleen veel vrouwen ervaren dit helaas anders. Ze hebben bijvoorbeeld veel last van ongemakken rondom hun menstruatie, overgang of zwangerschap. De Westerse geneeskunde is erg ingericht op mannen. Vrouwen zijn anders en meer cyclisch ingesteld. Het zijn dan ook vooral vrouwen die in ons land niet goed begrepen worden in de reguliere geneeskunde. Dit vind ik zo jammer!”

VROUWENKLACHTEN Melanie heeft zich bewust gespecialiseerd in vrouwen en het vrouwelijk lichaam. Maar ook mannen zijn welkom in haar praktijk. ,,Ik heb Chinese geneeskunde gestudeerd: een stroming die veel meer op vrouwen gericht is. Ik behandel specifieke vrouwenklachten met acupunctuur en Chinese kruiden, bijvoorbeeld op het gebied van de vruchtbaarheid, menstruatie, menopauze, pijn en chronische vermoeidheid. Neem als voorbeeld iemand met hevige pijnklachten rond de menstruatie. Die persoon is in disbalans. De energie in de onderbuik stroomt niet goed. Het is niet normaal om zulke klachten te hebben! Ik help vrouwen graag om dit te verbeteren.”

In haar vorige baan was Melanie totaal niet in balans. Als wetenschapper werkte ze vooral met haar hoofd. Tijdens een val op vakantie ontdekte ze zelf de kracht van de Chinese geneeskunde. ,,Het heeft zoveel voor mij gedaan, dat ik er meer over wilde leren. Ik besloot er mijn vak van te maken en werk nu vooral op basis van mijn gevoel in plaats mijn hoofd. Vanuit mijn eigen ervaring en kennis wil ik andere vrouwen helpen om (weer) te genieten van hun vrouw zijn!”

Ga voor meer informatie naar www.lingtai.nl

Dit artikel is ook te lezen in de bijlage Vakvrouwen

advertentie
advertentie