Vakvrouw Burgitte Schreuder.
Vakvrouw Burgitte Schreuder. Pauw Media
Vakvrouwen

‘Mensen proeven bij ons heerlijke krokante kibbeling en vette haring’

Zakelijk Vakvrouwen

BARNEVELD Sinds 3,5 jaar runt de Barneveldse Burgitte Schreuder (25) haar bedrijf Visburgt. “Die naam verwijst inderdaad naar mijn bijnaam ‘Burg’,” zegt ze lachend. Van dinsdag tot en met zaterdag is Visburgt te vinden op verschillende standplaatsen in de regio. Met een team van tien jonge dames worden twee visverkoopwagens bemand. „Wij van Visburgt maken mensen graag blij met heerlijke vis!”

Burgitte heeft acht jaar in een viswinkel gewerkt en meegeholpen een verkoopwagen op te starten. Ze maakte ooit een uitstapje naar de kaasboer, maar de vis bleef lonken. ,,Ik vind het mooi om een lekker product te bereiden. Mensen moeten bij Visburgt kunnen genieten! Het contact met klanten is altijd erg gezellig. Het voordeel van ons product is dat de klanten vaak even moeten wachten tot de warme vis klaar is, en dan is er alle ruimte voor een praatje! Inmiddels leven we mee met het wel en wee van veel vaste klanten.”

KROKANT ,,Mensen proeven bij ons heerlijke krokante kibbeling en goede, vette haring.” Ook zijn er diverse salades te koop. Voor een speciale gelegenheid verzorgt Visburgt ook schotels met voor elk wat wils. 

De kwaliteit van de vis wordt niet alleen door Burgitte zelf bepaald bij de inkoop, bij Visburgt zit de kwaliteit van het product ook in de details. ,,We vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat de olie elke dag ververst wordt. Voor veel klanten is vis een extraatje, en dan moet de kwaliteit én de service goed zijn,” vertelt Burgitte. ,,We hebben ook aandacht voor de prijs-kwaliteitverhouding. Qua inkoop en kosten is het voor de vishandel geen makkelijke tijd, maar we proberen betaalbaar te blijven zonder af te doen aan de kwaliteit.”

De standplaatsen van Visburgt zijn te vinden op www.visburgt.nl

Dit verhaal is ook te lezen in de bijlage Vakvrouwen


advertentie
advertentie