Van links naar rechts; Mandy van Harskamp, Nagin Rahmani, Albert Jan Drost en  Jurgen de Vogt (rechtsvoor).
Van links naar rechts; Mandy van Harskamp, Nagin Rahmani, Albert Jan Drost en Jurgen de Vogt (rechtsvoor). Barneveldse Brillenwinkel
ONDERNEMER IN BEELD

Optometrist nieuw bij Barneveldse Brillenwinkel

24 september 2020 om 12:08 Zakelijk

BARNEVELD De Barneveldse Brillenwinkel heeft het aanbod uitgebreid. Sinds 1 augustus maakt optometrist Nagin Rahmani ook deel uit van de zaak aan het Dijkje. Met behulp van de modernste apparatuur meet en beoordeelt zij uw ogen. Eigenaar Jurgen de Vogt is blij met de nieuwe collega. ,,Met de introductie van de optometrist is onze oogzorg compleet en zijn we u optimaal van dienst.”

Sinds Jurgen de Vogt samen met zijn vrouw Ilse in 2016 de Barneveldse Brillenwinkel startte is de zaak voortdurend doorontwikkeld. Het team bestaat uit twee contactlensspecialisten, een opticien en sinds kort dus ook uit een optometrist. Bovendien vindt u hier een gevarieerd aanbod aan monturen met merken als Theo, Anne et Valentin en Look.

WISSELWERKING ,,In de praktijk zal het een wisselwerking zijn”, legt Jurgen verder uit. ,,Als wij uw ogen opmeten kan het zijn dat we een mogelijke afwijking zien die een optometrist beter kan oppakken en verder beoordelen. Een voorbeeld hiervan is een voorbode van glaucoom. Het voordeel van de aanwezigheid van een optometrist is ook dat je niet in alle gevallen naar de oogarts moet. Bepaalde klachten kunnen wij in ‘eigen huis’ oplossen.”

De optometrist is een hbo-opgeleide specialist die in een vroegtijdig stadium oogafwijkingen en oogziekten opspoort. Met behulp van professionele apparatuur (OCT-scan) bekijkt de optometrist onder andere de structuur van het netvlies, het hoornvlies en de oogzenuw. Met de OCT-scan kun je de dwarsdoorsnede van het oog bekijken. Zelfs de achterkant van het oog is daarmee te beoordelen.

BEHANDELING ,,Nagin kan sommige oogaandoeningen zelf behandelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de behandeling van droge ogen. Maar ze pakt ook problemen als vermoeide ogen, zware ogen, pijn in en rond de ogen, vage hoofdpijn of wazig zien aan. Dit kan te maken hebben met de samenwerking van beide ogen. Als die uit balans is, zoekt zij naar oplossingen als speciale brillenglazen, contactlenzen of een persoonlijke visuele training. Helemaal afhankelijk van uw klachten. Waar nodig verwijst zij alsnog door naar een oogarts.”

DE PRAKTIJK Een onderzoek bij de optometrist duurt drie kwartier tot een uur en kost 50 Euro. U kunt telefonisch een afspraak maken. Nagin is elke woensdag aanwezig.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie