De familie Van den Broek in de opgeknapte woning in Barneveld.
De familie Van den Broek in de opgeknapte woning in Barneveld. Pauw Media

Het verhuisverhaal van Hans en Willeke van den Broek

Zakelijk Verhuisverhalen

BARNEVELD Ze woonden fijn aan de Ambrosius van Ommerenlaan in Barneveld. Vooral het water, de rust en het uitzicht bevielen enorm goed. Maar met drie kleine kinderen (Bas, Luc en Anne) vonden Hans (43) en Willeke (41) van den Broek het daar toch wat krap worden.

Linda van Maanen

Ze keken wel naar grotere huizen, maar wilde per se eenzelfde soort uitzicht en het liefst in dezelfde wijk. Het lukte niet direct en ze dachten eraan om dan toch maar hun huis te gaan verbouwen. Tot Hans en Willeke door goede vrienden worden getipt: er stond dichtbij een leuk huis te koop. Deze woning werd het niet, maar ondertussen was het lijntje wel gelegd met makelaar Jan Westeneng. Hij gaf aan dat er 'heel snel een andere leuke woning vrijkwam met mooi uitzicht'.

,,Op een vrijdag gingen we kijken aan de Vliegersvelderlaan en op maandag nog een keer met onze (schoon)vader. De volgende dag deden we een bod en dat werd diezelfde avond nog geaccepteerd. Het huis heeft niet eens online te koop gestaan, zo snel ging het. Je moet ook gewoon geluk hebben", blikt het stel terug.

De tussenwoning uit 1971 - met maar liefst zes slaapkamers en negen(!) deuren op de overloop - was gedateerd, maar Hans en Willeke bleken goed in staat daar doorheen te kijken. ,,We zagen het gelijk: dit huis is het, want het biedt volop mogelijkheden. Het is een combinatie van locatie, uitzicht, technische staat en ruimte." De koop werd beklonken en ondertussen werd hun huis aan de Ambrosius van Ommerenlaan ook razendsnel verkocht. ,,Het was eigenlijk gekkenwerk via Woningmatch.nl. Het ging zo snel allemaal. Jan Westeneng heeft ons fantastisch geholpen. Dit geldt ook voor de meiden achter de balie. Ze nemen daar echt de tijd voor je. Alles was echt heel netjes in orde."

[STRAKKE PLANNING] Op 10 januari kregen ze de sleutel en zes weken later trok het gezin in de woning. In die weken ertussen is een enorme berg werk verzet. ,,Van boven naar beneden is alles gestript. Alle vloerbedekking is eruit getrokken en de vloeren zijn eruit gehaald. De ondergrond bleek niet overal gelijk te zijn, dus er is enorm gebikt en vervolgens geëgaliseerd. Beneden ligt vloerverwarming met erboven pvc. Op de trap hebben we ook pvc-platen laten aanbrengen, dat was een aardig klusje. Verder was overal nog granol aanwezig. Dit is vervangen door strakke, gestucte muren. Alle muren zijn vervolgens in de verf gezet. De oude bruine keuken is finaal gesloopt. Hiervoor in de plaats is een prachtige moderne, grote keuken mét uitbouw geplaatst. Ook zijn alle elektra en draden vervangen. En we hebben een mooie glazen tussendeur geplaatst met hout."

[OPENSLAANDE DEUREN] Willeke wilde graag openslaande deuren en die zijn er - ondanks wat stress rondom de vloer - ook gekomen. Ze hebben overigens alle materialen en arbeid uit de regio gehaald. ,,Je hebt feeling met elkaar en je kunt op elkaar terugvallen, mocht er iets zijn", is hun motto. Hans en Willeke hebben enorm veel hulp gehad van hun ouders en vrienden én ze hadden een hele strakke planning. Willeke kon als vaste thuiszorgmedewerker bij HDS zelfs een hele maand klusvrij krijgen. ,,Daar ben ik mijn collega's écht heel erg dankbaar voor", spreekt ze vol lof uit.

[NAAR BUITEN KIJKEN] ,,We wilden eerst ook nog alle hardhouten kozijnen vervangen door aluminium. We hebben ze op advies toch zo gelaten. Van het geld dat we bespaarden, hebben we weer mooie screens gekocht. De basis van ons huis is nu gewoon goed vinden we. We gaan nog de voor- en achtertuin doen en op termijn de badkamer. Ook gaan we nog wat meubels vervangen. Maar dat komt wel. Eerst maar genieten van ons mooie huis."

De favoriete plek van Hans is zonder twijfel de opgeknapte groene fauteuil in de hoek. ,,Ik kan dan heerlijk naar buiten kijken zo naar de overkant. Het is lekker rustig hier. Ik ben geen grote voorstander van verhuizen. Ik vind het eigenlijk niks, dus laat me hier nog maar even wonen", lacht de leraar scheikunde op het JFC. ,,En de kinderen zijn ook heel blij. Ze hebben niet alleen alle drie een eigen grote slaapkamer - in de kleur naar keuze - maar ook nog eens een aparte, speciale 'gamekamer.''

[Aangeboden door Westeneng Makelaardij]

Er is veel geklust in de woning.
,,Het is hier lekker rustig.''
advertentie