Nelleke: ,,,Aan de voorkant zie je niet hoe groot het huis en de tuin zijn."
Nelleke: ,,,Aan de voorkant zie je niet hoe groot het huis en de tuin zijn." Pauw Media

Het verhuisverhaal van Geert en Nelleke Kraaijeveld

23 april 2021 om 18:19 Wonen Verhuisverhalen

BARNEVELD Als kleine jongen was Geert Kraaijeveld al dol op deze buurt, met zijn rust en ruimte. Toen de woning op de hoek van de Van Riebeeckstraat in Barneveld in de verkoop ging, was de keuze voor hem en zijn vrouw Nelleke snel gemaakt. ,,We lopen hier elke dag met een glimlach rond.”

Geert (37) vertelt zijn verhaal bij de open haard in zijn nieuwe woonkamer. Zijn ouders wonen nog steeds een paar huizen verderop, in het huis waar hij opgroeide. ,,Ik heb mooie herinneringen aan deze buurt”, zegt Geert. ,,Ik speelde hier vroeger zelf op straat en dat kunnen onze twee kinderen nu ook doen. Het is hier sfeervol, maar ook rustig.”

VERKOCHT Als hij en Nelleke bij zijn ouders op bezoek waren, keek Geert altijd al met bewondering naar de ruime jaren zeventig-woning op de hoek van de straat. ,,Toen deze op den duur leeg kwam te staan, vertelde Geert me dat hij het zo’n leuke woning vond”, weet Nelleke (35) nog. Ondertussen vroeg zij zich af wat haar man toch in het huis zag. ,,Ik was er nog nooit binnen geweest en had geen idee hoe ruim het was.”

Tot het huis via Westeneng Makelaardij te koop werd aangeboden. Toen ze samen de woning gingen bezichtigen, was Nelleke direct verkocht. ,,Aan de voorkant zie je niet hoe groot het huis en de tuin zijn. Ik zag meteen allemaal mogelijkheden.”

DROOMHUIS Ook voor Geert overtrof de twee-onder-een-kapwoning alle verwachtingen. ,,Het leukst vind ik misschien wel de plek in de straat. Vanaf hier kun je ver de buurt in kijken”, vertelt hij enthousiast. Het idee om eerst nog een jaartje rustig rond te kijken naar andere huizen, vanuit hun toenmalige woning aan het Hof van Callenbroeck, was meteen van de baan. Geert en Nelleke brachten een bod uit op hun droomhuis en bleken de hoogste bieders te zijn.

Twee weken nadat hun bod werd geaccepteerd verkochten ze hun vorige woning, eveneens via Westeneng. ,,Het contact met de makelaar was prettig en alles verliep heel soepel.” Vanaf dat moment ging het allemaal heel snel. Nelleke: ,,Nauwelijks twee maanden later kregen we de sleutel.” 

RETRO Voordat hun nieuwe huis helemaal naar wens was, moest er nog wel een hoop gebeuren. Zo was het plafond verlaagd, de hal erg klein en waren de trappen stijl. 

Ook de interieurstijl werd meer naar wens gemaakt. Zelf omschrijven de twee hun stijl als ,,klassiek, maar ook industrieel”. Het liefst geven ze gebruikte meubels en accessoires een tweede leven. ,,Zo zijn de stoeltjes bij de open haard nog van mijn ouders geweest”, vertelt Nelleke. ,,We houden van spullen met een verhaal.”

VERBOUWEN Met onder meer een aannemer en de hulp van familie en vrienden sloopten de twee Barnevelders het balkenplafond eruit, plaatsten ze een visgraatvloer en vervingen ze de deuren. Daarnaast werd onder meer de wc volledig vernieuwd en de hal groter gemaakt.

Na ruim twee maanden zit het meeste werk erop. ,,Er moeten nog wat kleine dingen gebeuren, dus we proberen elke week iets te doen”, vertelt Nelleke. Ook de ruime tuin moet nog worden aangepakt. ,,Die moet uiteindelijk heel sfeervol worden. Met veel planten, een groentetuin en misschien een veranda.”

Dat wordt wel een meerjarenplan, zegt Geert. ,,Maar dat komt wel goed. We hopen dat we hier oud mogen worden.” Nelleke, lachend: ,,Voorlopig is het ook wel even genoeg geweest qua verbouwen en verhuizen.”

Door Lieke van der Made

Aangeboden door Westeneng Makelaardij

Geert Kraaijeveld: ,,Ik speelde hier vroeger zelf op straat en dat kunnen onze twee kinderen nu ook doen."
Geert en Nelleke plaatsten een visgraatvloer en vervingen de deuren.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie