Martijn Meijer en Christl van de Beek met zoons Otis (6), Meek (5) en Neal (3).
Martijn Meijer en Christl van de Beek met zoons Otis (6), Meek (5) en Neal (3). Pauw Media

Het verhuisverhaal van Martijn Meijer en Christl van de Beek

29 oktober 2021 om 20:07 Wonen Verhuisverhalen

BARNEVELD Martijn Meijer (39) en Christl van de Beek (35) hebben hun karakteristieke huis in het centrum van Barneveld verlaten voor een 2-onder-1-kapwoning aan de geliefde Kortelaan. Sinds een paar maanden woont het stel hier met hun jongens Otis (6), Meek (5) en Neal (3).

,,Wij zijn al vaak verhuisd in een paar jaar tijd, dus zijn wel wat gewend”, beginnen ze. Martijn en Christl woonden de laatste vier jaar aan de Nairacstraat. ,,Het was een hele leuke plek. Je liep zo naar de winkel om even een zak M&M’s te halen. En bijvoorbeeld op vrijdagavond hoorde je de gezelligheid van de middenstand”, lacht Christl.

EERSTE KIJKERS Toch keken ze actief om zich heen naar andere woningen, vooral Funda was hierbij favoriet. Voor hun kleine kinderen wilden ze meer ruimte buiten met een grotere tuin en meer groen. ,,Via Woningmatch van Westeneng Makelaardij kwamen we bij dit huis terecht. Ik ken de wijk goed, want ben hier opgegroeid. Deze wijk is perfect en we vielen dan ook écht voor de locatie. We waren de eerste kijkers, deden een goed bod en binnen een week was het rond”, legt Christl uit. Martijn vult aan: ,,De samenwerking met de makelaar is erg prettig verlopen. Het team schakelt heel snel en ze kennen je, dat is fijn. Ze hebben ons huis aan de Nairacstraat ook binnen een mum van tijd verkocht.” 

VOLLEDIGE RENOVATIE Er moest enorm veel aan het gedateerde huis uit 1958 gebeuren. Maar samen met hun aannemer wisten ze zeker dat er van dit verrassende huis absoluut wat te maken viel. Zo is een complete aanbouw met glazen pui bedacht. ,,De aanbouw aan de achterzijde van zo’n 30 meter² was het meest ingrijpend”, blikt Martijn terug, die in vastgoedbeheer en restauratie van monumenten zit. Verder is het hele dak vernieuwd en geïsoleerd en is een dakkapel over de gehele breedte geplaatst. De badkamer en keuken zijn nieuw. Alle muren in het huis zijn gestuct en er is een nieuwe vloer gestort mét vloerverwarming. De gevel is deels bekleed met verticale latten, ramen zijn aangepast en overal is dubbelglas geplaatst. En tot slot, alle elektra en het leidingwerk is ook nog vervangen. De metamorfose is dan ook indrukwekkend. ,,Deze keer hebben we bijna alles uitbesteed aan een aannemer die alles voor ons regelde. We hebben wel zelf geverfd, maar nog niet alles is klaar. Binnenkort geven we de muren en plinten nog een likje verf en er komen schilderijen aan de kale muren. Buiten willen we ook nog aanpakken: er ligt inmiddels een mooi ontwerp voor de voor- en achtertuin en we hopen dit begin volgend jaar te realiseren”, zeggen ze over hun plannen.

SPEELGOED UIT ZICHT Maar nu is het vooral volop genieten. ,,Ik geniet nu heel erg van ons huis, maar heb echt wel even moeten wennen. Je bent geen onderdeel meer van een levendig centrum waar altijd drukte is. Maar het is echt ‘n heerlijke buurt met jonge gezinnen. Kindjes uit de buurt bellen nu aan om met die van ons lekker buiten te spelen. En dat de tv nu niet meer prominent in onze woonkamer hangt, vind ik ook een pré”, aldus Christl die freelance (portret)fotograaf is. Martijn noemt de aparte speelhoek voor de kinderen een dikke aanwinst. ,,Je gooit de tussendeur dicht en alle duplo is uit het zicht. Ideaal. En ik vind het heerlijk dat we nu de ruimte hebben om lekker vaak die BBQ aan te steken.”

Waar andere stellen opzien tegen verhuizen, vinden Martijn en Christl verhuizen - en weer ergens anders beginnen - altijd opnieuw een mooi avontuur. Ze doen het graag en houden allebei van verandering en inrichten. Waarbij hun smaak overigens steeds rustiger wordt. Maar voorlopig zitten ze hier helemaal op hun plek. ,,We hebben eigenlijk ons droomhuis al. Dit is het állermooiste plekje van Barneveld. Wat wil je nog meer?!”

Aangeboden door Westeneng Makelaardij

Geschreven door Linda van Maanen

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie