Justin (32) en Charis Otter (24) met hun kinderen Lias (2) en Philou (5 maanden).
Justin (32) en Charis Otter (24) met hun kinderen Lias (2) en Philou (5 maanden). Pauw Media

Het verhuisverhaal van Justin en Charis Otter

12 juni 2021 om 07:41 Wonen Verhuisverhalen

KOOTWIJKERBROEK Justin (32) en Charis Otter (24) hebben hun hoekwoning in de Barneveldse wijk Veller ingeruild voor een huis in Kootwijkerbroek. Nu wonen ze met Lias (2) en Philou (5 maanden) in deze sfeervolle twee-onder-een-kapwoning uit 1980.

In Veller woonden we best wel dicht op elkaar”, vertelt Charis ,,We zochten meer ruimte. Alleen is de huizenmarkt natuurlijk zo krap dat het niet meeviel. Kootwijkerbroek stond niet op nummer één. Toch zijn we hier terechtgekomen en we voelen ons al helemaal thuis.” Het stel ging in eerste instantie bij een woning in De Spil in Kootwijkerbroek kijken. Daar kwamen ze toevallig in contact met de bewoners van de Jan van der Heijdenstraat. Hun huis zou heel snel in de verkoop gaan.

GOUDEN COMBINATIE Justin en Charis besloten dit huis te bekijken. Ze raakten op slag verliefd op de woning. ,,Je zag dat er veel moest gebeuren, maar we zagen ook direct de potentie van dit huis. Justin is heel handig en ik ben creatief, dus die combinatie zou perfect van pas komen. We zijn al heel snel met deze mensen uit de verkoop van hun woning gekomen. Westeneng Makelaars heeft bemiddeld bij zowel het koopcontract als alle afspraken en heeft daarnaast alle lijsten opgesteld.” De makelaar kende dit huis al vanwege de eerdere verkoop in 2017. ,,Vervolgens heeft Westeneng ook weer heel vlot ons huis op Veller verkocht. Ja, we zijn er erg tevreden over.”

PLATINA Inmiddels heeft hun droomhuis een grondige metamorfose ondergaan. ,,We hebben bijna alles aangepakt wat je maar kunt doen. De keuken was een gesloten ruimte, die is nu open. Alle muren zijn gesloopt, zelfs de draagmuren. We hebben de oude kachel vervangen door een doorkijk gashaard. Nu kijken we op de prachtige ronde, open trap uit.” Alle laminaat is daarnaast vervangen door een lichte gietvloer. ,,Verder hebben we alle muren gestuct en in een lichtere tint wit laten spuiten. De keuken is naar onze eigen wens ontworpen en op maat gemaakt. Ik wilde graag modern, maar wel passend bij het karakter van een veertig jaar oud huis. Zo gingen we op zoek naar hout voor de kasten - maar geen paneeldeuren -, een doorlopend kwarts werkblad in marmer look, een met de hand gemaakt fornuis en platina geborstelde grepen, want dat is tijdloos.”
Goud vond Charis weer té glanzend, zegt ze. ,,Ja, ik weet goed wat ik wil. En Justin heeft het volste vertrouwen in mij, haha. Ik heb vooraf wel heel goed zijn woonwensen gepolst: hij houdt van stoer, staal en hout. Daarentegen vind ik warme kleuren en natuurlijke materialen erg mooi. Onze stijl is denk ik een tikkeltje klassiek met een mix van Japanse en Scandinavische trends, ofwel ‘Japandi-stijl’. Het is geweldig om te doen, want ik heb echt een passie voor wonen en interieur”, legt Charis uit, die online marketeer is voor de Duitse markt.

BUITEN Ook op de bovenetage is veel gebeurd. ,, Alle vloeren zijn vervangen. We hebben de dakkapel laten verlengen en de badkamer is volledig aangepakt. Die was heel klein en laag.” Dé eyecatcher in de sfeervolle badkamer is de verrassende wand van bamboetegels. ,,Wat we op termijn nog gaan doen, is de buitenboel. Het is prima leefbaar hoor, maar wel veertig jaar oud. En we gaan in de kelder nog twee slaapkamers, een badkamer en een heuse ‘mancave’ maken. Ons hele huis is onderkelderd, dus er is heel veel ruimte.”

ZEG NOOIT NOOIT Er zijn zoveel leuke plekjes in het huis; het is moeilijk kiezen. Maar voor Justin is de veranda toch de favoriete stek. ,,Op de dag van de verhuizing hing er ‘s avonds al een tv om hier Formule-1 te kijken. Heerlijk”, meent Justin - in het dagelijks leven werkzaam in Recreatiepark De Boshoek. Voor Charis is de lichte serre een geliefde ruimte om heerlijk te chillen, werken of knutselen met Lias. ,,Nee, wij hoeven hier nooit meer weg. Maar omdat wij een enorme passie hebben voor het opknappen van huizen sluiten we het ook niet helemaal uit”, lachen ze.

Aangeboden door Westeneng Makelaardij

Charis Otter: ,,Ik houd van warme kleuren en natuurlijke materialen."
Het jonge gezin woont in een sfeervolle twee-onder-een-kapwoning uit 1980.
advertentie
advertentie
advertentie