Het visgraatpatroon is nu absoluut de trend, vertelt Gert Donkersteeg.
Het visgraatpatroon is nu absoluut de trend, vertelt Gert Donkersteeg. Pauw Media
Van onze partner

Van visgraatvloer tot Veluws Meubelhuis van vader en zoon

6 april 2021 om 09:16 Wonen

BARNEVELD Eigenlijk, zegt Gert Donkersteeg direct, hebben de coronamaatregelen nauwelijks iets veranderd aan de dagelijkse gang van zaken in de showroom van Gert Donkersteeg Parketvloeren in Barneveld. Het winkelen op afspraak was voor de pandemie al heel populair onder zijn klanten.

,,Wij hebben eigenlijk nooit anders gewerkt”, vertelt Donkersteeg. ,,Mensen vinden die persoonlijke aandacht heel prettig. Als je gewoon tijdens de openingstijden van de winkel komt, ben je afhankelijk van de drukte. Daar heb je bij een afspraak geen last van. Wij zijn daarom zes dagen en vijf avonden per week beschikbaar en bereikbaar.”

MET EIGEN OGEN Donkersteeg is al zijn hele leven actief in de vloerenwereld en is in de laatste 25 jaar uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van laminaat, parket, hout- en pvc-vloeren in Barneveld. ,,Wij leggen, onderhouden, repareren, schuren en leveren vloeren aan doe-het-zelvers, tegen een scherpe prijs.”

Gert Donkersteeg Parketvloeren heeft in de showroom een groot assortiment van bekende merkvloeren. Ook in coronatijd blijkt een vloer bij uitstek een product dat mensen het liefst met hun eigen ogen komen bekijken, omdat het uitkiezen van een vloer aan de hand van een foto vaak niet meevalt. Donkersteeg: ,,Bij ons kunnen mensen daarom de monster- of voorbeeldborden altijd mee naar huis nemen, zodat ze rustig kunnen kijken hoe het eruitziet.”

PVC De laatste tijd ziet Donkersteeg dat steeds meer mensen kiezen voor een pvc-vloer. ,,Pvc heeft een aantal mooie eigenschappen”, legt hij uit. ,,Zo is het onder meer onderhoudsarm, tot zelfs onderhoudsvrij. Ook zijn de vloeren stil en is het een goede vloer qua warmtegeleiding als je vloerverwarming hebt.” Op het gebied van vloermotieven is de visgraat absoluut de trend. ,,Dat heeft natuurlijk ook te maken met wat er in de woonbladen staat.”

Daarnaast gebeurt het aanleggen van vloerverwarming in bestaande huizen steeds vaker, ziet hij. Het is een misvatting dat vloerverwarming slechts bij een beperkt aantal type vloeren toepasbaar is. Donkersteeg: ,,De opbouwconstructie heeft zich inmiddels zo ontwikkeld dat het zelfs onder hout mogelijk is.”

Gert Donkersteeg Parketvloeren legt, onderhoudt, repareert en verkoopt niet alleen alle type vloeren van kwaliteitsmerken, maar verzorgt ook traprenovatie. ,,We bekleden al een aantal jaren bestaande trappen met onder andere hout, laminaat en pvc. Dat is de laatste tijd eigenlijk alleen nog maar meer geworden.”

VELUWS MEUBELHUIS Donkersteeg staat bovendien aan de vooravond van een mooi, nieuw initiatief. Binnenkort gaat hij samen met zijn zoon Christiaan naast vloeren ook meubels verkopen onder de naam Veluws Meubelhuis. ,,Mijn zoon, die nu nog als vloerenlegger voor mij werkt, kwam met dat idee”, vertelt Donkersteeg. ,,Het is een heel mooie combinatie met de vloeren. Een aanvulling op het interieur.”

Vader en zoon gaan zich met Veluws Meubelhuis in eerste instantie richten op het aanbieden van kasten, tafels, stoelen en tv-meubelen. Donkersteeg: ,,Je ziet vaak dat mensen die een nieuwe vloer laten leggen, ook de meubels willen verwisselen. Het is dus een mooi product om erbij aan te bieden. Klanten kunnen dan meteen zien hoe de nieuwe meubels op de vloer staan.”

Aangeboden door Gertdonkersteeg.nl

advertentie
advertentie
advertentie