Mark en Thina van Middendorp met kinderen Isa en Cas.
Mark en Thina van Middendorp met kinderen Isa en Cas. Pauw Media

Het verhuisverhaal van Mark en Thina van Middendorp

Wonen Verhuisverhalen

VOORTHUIZEN Vanuit Kootwijkerbroek streken Mark (43) en Thina (35) van Middendorp in 2005 voor het eerst neer in Voorthuizen. Ze woonden vervolgens ruim zestien jaar aan de Pieter de Hooghstraat. Vanaf mei zijn ze bewoners van de Rietdekkerslaan in ‘De Maat’, waar ze een hoekwoning uit 1993 hebben betrokken met Isa (10), Cas (2) én hun hondje.  

,,We woonden heel fijn in het vorige huis. Alles was dichtbij en op loopafstand: de school, de supermarkt en ga zo maar door. Toch wilden we meer ruimte binnen én vooral een grotere schuur voor Mark, die zelfstandig hovenier is en zijn kar en gereedschap kwijt wilde”, legt Thina uit die zelf als freelancer de administratie voor verschillende bedrijven uitvoert. 

INSTAPKLAAR Het stel ging op zoek. De zoektocht duurde een klein jaartje waarbij een stuk of drie huizen zijn bekeken. Toen ze deze hoekwoning aan de Rietdekkerslaan bezochten, was het bij Mark niet gelijk liefde op het eerste gezicht. ,,Het huis was dan wel instapklaar, maar niet onze smaak. En moest dus echt wel wat gebeuren. We zagen tegelijkertijd ook de ruimte in en om het huis, de eigen parkeergelegenheid, de mooie veranda met buitendouche, die unieke grote garage met twee garagedeuren en de zeer royale badkamer over de hele breedte van het huis. We konden er wel iets van maken en we deden toch een bod”, vertellen ze. En het kwam rond. 

Wolfsgoed Makelaardij is nauw betrokken geweest als aankoopmakelaar en heeft ook hun woning verkocht aan de Pieter de Hooghstraat. ,,Het traject is erg goed verlopen. Hans van Wolfswinkel is een hele fijne, gewone man. Als we weer gaan verhuizen, bellen we hem zeker weer op. Want opnieuw verhuizen, zit er wel in hoor over een jaartje of tien, vijftien. Dit huis bevalt goed, maar is niet ons eindstation. We dromen niet van vrijstaand of landelijk, maar houden wel van oude huizen, zoals de jaren ’30-stijl”, aldus het stel.    

ZES WEKEN KLUSSEN Mark en Thina hebben hun nieuwe huis flink aangepakt in slechts zes weken tijd. ,,In de keuken zijn alleen de frontjes van de deurtjes gebleven. De wasbak, kookplaat, handgrepen en het aanrechtblad zijn vervangen. Het huis is eigenlijk volledig gestript. Verder zijn binnen álle deuren en kozijnen eruit gehaald en is het opdekmateriaal vervangen door hout. De eiken vloer is ook weggehaald. Hieronder lag zelfs nog een hele plavuizen vloer, die hebben we er helemaal uit moeten bikken. Nu ligt overal een betonlook vloer. Beneden hebben we de muren gesausd en boven zijn alle muren en plafonds gestuct. De pui is alleen geschilderd en de veranda zouden we ooit nog bij onze woonkamer kunnen betrekken. Aan de trappen met vloerbedekking hebben we nog niks gedaan, dat komt nog. Net zoals we boven nog een kantoortje willen creëren. Onze voortuin en zijkant van het huis zijn wel flink onder handen genomen. Ik heb er aardig wat uurtjes ingestoken. Kijk, in het vorige huis hadden we een hele diepe tuin en creëer je in al die jaren mooie planten. We zijn voor nu tevreden, want achter is gewoon netjes met een groot stuk gras. Maar de schuur willen we nog met hout bekleden en de schuttingen vervangen. Het liefste nemen we zogenaamde jaloezie-schuttingen, maar dat is aardig kostbaar. En de planten achter moeten nog meer aangroeien, dat duurt gewoon even”, legt Mark uit, die als hovenier natuurlijk precies weet wat hij wil. 

Thina geniet het meest van de voortuin. ,,Ik vind het heerlijk om in de voortuin op het bankje te zitten. Beetje naar mensen kijken die voorbij komen, terwijl de kinderen lekker buiten spelen. Nooit verwacht dat ik zó kon genieten van deze plek.” 

Aangeboden door Wolfsgoed Makelaardij

Geschreven door Linda van Maanen  

Afbeelding
Afbeelding
advertentie