Afbeelding
Pauw Media

Het verhuisverhaal van Bas en Marjolein van Leeuwen

Wonen Verhuisverhalen

BARNEVELD Het huis kwam niet op Funda. Er kwam ook geen verkoopbrochure. Zó snel ging de onderhandse verkoop van dit vrijstaande huis uit 1961 aan de Hugo de Grootlaan in Barneveld. De dankbare bewoners sinds afgelopen juli zijn Bas (26) en Marjolein (26) van Leeuwen met hondje Puk.

Ze woonden in een mooi nieuwbouwhuis. Alles was af. Toch kocht het jonge stel een nieuwe woning. In slechts een paar uur tijd. ,,We hadden het daar super naar onze zin ja. Alles was klaar. Tegelijkertijd willen wij graag bezig zijn en houden we van veranderen”, legt Bas uit.

Makelaar en (schoon)vader Jan Westeneng kreeg op een middag een telefoontje van een bewoner van de Hugo de Grootlaan. Die wilde zijn huis heel snel verkopen voordat hij zelf een bod op een ander huis zou doen. Jan Westeneng belde zonder aarzelen direct zijn dochter. Een paar uur later maakten Marjolein en Bas een rondje door de woning aan de Hugo de Grootlaan. Ze waren direct enthousiast over de locatie en de mogelijkheden. ,,Mijn vader voelde precies aan dat dit huis perfect bij ons zou passen. Je moet er wel doorheen kunnen kijken, want er moest écht wel wat gebeuren”, vult Marjolein aan. Hun bod werd een paar uur later geaccepteerd. En een week later was ook hun eigen huis verkocht. 

VOLLEDIG GESLOOPT Vier maanden lang werd er continu geklust én verbouwd, terwijl Bas en Marjolein ondertussen mochten intrekken bij hun (schoon)ouders om de hoek, waar het eten dagelijks klaarstaat. ,,Onze aannemer die we goed kennen gaf als tip om meteen vanaf de sleuteloverdracht in maart veel hulptroepen in te schakelen. Dit advies hebben we ter harte genomen: met vrienden en familie is het héle huis compleet leeg gesloopt”, blikken ze terug.

In die maanden daarna werd zo’n beetje alles aangepakt: nieuwe vloeren, muren afgebroken, alle leidingen en elektra vervangen, de keuken verplaatst naar de woonkamer (met uitkijk op de achtertuin en zijkant), een erker bijgebouwd, de badkamer (met bad) vergroot, de vijver verwijderd en ga maar door.

Het resultaat is een sfeervolle woning waarin veel natuurlijke, warme materialen zijn verwerkt. ,,Ik keek heel erg uit naar de inrichting. Vooral de verlichting en planten vind ik bepalend. Ik weet goed wat ik wil, dat scheelt. Inspiratie haal ik vooral uit bladen zoals Stijlvol Wonen”, vertelt Marjolein die juf is van peuters en in haar vrije tijd gepersonaliseerde cadeautjes maakt in haar geliefde kantoortje beneden.  

RELAXSTOEL Bas, werkvoorbereider bij een keukenspecialist, is vooral in zijn nopjes met hun keuken waar hij graag op zondag rosbief in de stoomoven maakt. ,,En die relaxstoel moest er ook komen! Ik geniet nu heel erg van dat plekje en kijk lekker naar buiten. Op straat is veel reuring, zeker met de Emmaüskerk hiertegenover waar altijd wel iets te doen is. Deze buurt is sowieso heel fijn, het is een mix tussen jonge en oude bewoners. Toen we hier kwamen wonen, kregen wel gelijk aardige appjes uit de buurt en voelden ons erg welkom. We streven ook helemaal niet naar een ander huis op termijn. We genieten juist enorm van wat wij ervan hebben gemaakt. Van al die plannetjes die zijn uitgekomen. Het enige dat wij nog willen doen, is de achtertuin met gras, vlonders, wat water, een boom en misschien een aparte tuinkamer. De tekening is al in de maak. Ook de garage, met ongelijke vloer, pakken we nog een keer aan. Je kunt er nu nog niet lekker je ding doen.”

Geschreven door Linda van Maanen

Aangeboden door Westeneng Makelaardij

Afbeelding
Bas (26) en Marjolein (26) van Leeuwen in hun stijlvolle keuken.
advertentie