Afbeelding
Woningstichting Barneveld

Hoogste punt huurwoningen Kromme Akker in Voorthuizen

Wonen

VOORTHUIZEN Werknemers van ontwikkelaar De Bunte Vastgoed Oost en bouwbedrijf Kelderman uit Ede werden donderdag door Woningstichting Barneveld getrakteerd op friet en vis. Daarmee stond de woningstichting stil bij het behalen van het hoogste punt bij de bouw van veertien sociale huurwoningen in de Voorthuizense wijk Kromme Akker Zuid II.

In de nieuwe wijk worden zes eengezinswoningen en acht appartementen gerealiseerd. De bouw van dit project is in volle gang, de eengezinswoningen worden eind dit jaar opgeleverd, meldt de corporatie. De oplevering van de appartementen volgt later, naar verwachting in het tweede kwartaal van volgend jaar.

Kromme Akker Zuid 2 bestaat in totaal uit ruim zestig woningen en maakt deel uit van uitbreidingswijk Kromme Akker in Voorthuizen-Zuid. Deze wijk geeft invulling aan het terrein gelegen tussen de wijk Kromme Akker en de nieuwbouwwijk Wikselaarse Eng.

Vanuit de ambitie om mee te ontwikkelen met de groei van gemeente Barneveld, wil Woningstichting Barneveld tot aan 2030 zo’n 1150 woningen bouwen. De woningstichting verwacht tot en met het eerste kwartaal 2023 de oplevering van in totaal 70 appartementen en eengezinswoningen. Het gaat naast de genoemde 14 woningen, om 34 woningen in Bloemendal en 22 woningen in Woudse erven. Met deze nieuwbouw draagt de woningstichting naar eigen zeggen bij aan de grote behoefte aan meer sociale huurwoningen in de Regio Foodvalley. De woningcorporaties in die regio deelden onlangs hun opgave voor het bouwen van zo’n 13.000 woningen in deze regio tot aan 2040.

advertentie
advertentie