Afbeelding
Gemeente Teylingen

Voorthuizenaren 500.000ste passagier Zijlpontje

13 september 2021 om 15:33 Recreatie

VOORTHUIZEN/LEIDEN Melis en Eefje van Meerveld-Vreekamp uit Voorthuizen zijn vrijdag gehuldigd als 500.000ste passagier van het Zijlpontje dat de Merenwijk in Leiden sinds 1993 verbindt met de Zijldijk in Warmond.

Wethouder Yvonne van Delft van Leiden verraste het Voorthuizense echtpaar met een dinerbon. Schipper James Taghavi kreeg een cadeaubon en bloemen van wethouder Heleen Hooij van Teylingen, waaronder Warmond valt, en wethouder Daan Binnendijk van Leiderdorp.

De Voorthuizenaren waren blij verrast en vereerd als 500.000ste passagier over te varen en gehuldigd te worden, meldt de gemeente Teylingen op haar website. ,,Dat hadden we echt niet verwacht. Wij verblijven in een hotel in Leiden en maken in de buurt leuke fietstochten. Het is echt prachtig hier!” Na het overvaren naar de Zijldijk was er koffie met iets lekkers voor de aanwezigen en speelde een accordeonist zeemansdeuntjes.

De Zijlpont vaart in natuurgebied Kagerzoom sinds dit seizoen onder de vlag van de gemeente Teylingen, met steun van de gemeenten Leiden en Leiderdorp. Het voortbestaan was een tijdje onzeker, maar de drie gemeenten vinden de Zijlpont belangrijk voor het toerisme. Schipper James Taghavi wil volgens de gemeente Teylingen in ieder geval na dit seizoen nog twee jaar doorvaren.

advertentie
advertentie