Afbeelding
Foto Adobe Stock

Zo stel je als bruidsmoeder je outfit voor een bruiloft samen

9 mei 2023 om 07:20 Partnercontent

Staat je dochter op het punt haar jawoord te geven aan je aanstaand schoonzoon? Een goede reden om de nodige aandacht te besteden aan je outfit voor deze bijzondere dag, waarvan je hoopt er maar één mee te zullen maken. Het samenstellen van zo’n outfit is niet gemakkelijk. Draag je zelf ook een witte jurk, kies je voor een hippe jumpsuit of draag je een pak? Bruidsmoeder kleding is er in tal van verschillende soorten, waarbij de diverse opties variëren in hun kleur en stijl. In de basis is het bij het kiezen van je kleding voor een bruiloft voornamelijk van belang dat je jezelf prettig voelt in de jurk of de jumpsuit. Daarnaast is het wenselijk dat je outfit past binnen het kleurenpalet wat de bruid en bruidegom in de uitnodiging hebben genoemd.

Als ouders van de bruid sta je in de aandacht

Hoewel het tijdens een bruiloft draait om de bruid en haar bruidegom, zal je ook als ouders van een van beiden in de aandacht komen te staan. Van een vader en moeder wordt op sommige bruiloften verwacht dat zij een speech geven tijdens de ceremonie of het diner. Daarbij zitten ouders tijdens het diner vaak aan dezelfde tafel als het bruidspaar en worden ze in sommige gevallen aangewezen als getuigen voor de ceremonie. Het maakt dat anderen zullen letten op de outfit die je draagt. Daar niet iedereen het even makkelijk vindt zelf een passende outfit samen te stellen, bieden verschillende zaken bruidsmoeders hulp. Kijk bijvoorbeeld eens bij een partij als Bruidsmoederjurk.nl. Deze partij heeft zich gespecialiseerd in het aanbieden van kleding voor bruidsmoeders. Het voorkomt dat je uit de toon valt op de dag zelf, of nadien op de gemaakte foto’s tijdens de bruiloft.  

Verschillende opties voor moeders van een bruid

Eerder werden al enkele voorbeelden gegeven van outfits die je als moeder van de bruid kunt dragen tijdens de bruiloft. Populair zijn lange jurken, tot net boven de enkels. Zo’n jurk kan gecombineerd worden met een fraai colbert en bijvoorbeeld een kleine handtas. Vergeet ook de sieraden niet. Ze maken een outfit vaak compleet! Naast een lange- of feestelijke, vaak iets korter model jurk, zou je ook voor een pantalon met nette blouse kunnen kiezen. Steeds meer dames kiezen hiervoor. Een derde optie is de mix van een nette blouse met een bijpassende rok. Ook in dit geval zou je de outfit kunnen combineren met een net colbert.  

Voor mannen is een outfit kiezen makkelijker

Voor de vaders van een bruid en bruidegom is het samenstellen van een outfit vaak makkelijker. Zij dragen op bruiloften vaak een net pak, tweedelig. Een driedelig pak is uitsluitend bedoeld voor de bruidegom. Combineer het pak met nette puntschoenen en bijvoorbeeld een riem en pochet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie