Afbeelding
Foto door Rene Asmussen via Pexels

Zo ontwerp je in 4 stappen een geboortekaartje

20 april 2023 om 08:17 Partnercontent

Zwanger zijn is een bijzondere tijd, en één van de leukste dingen waar je je mee bezig mag houden is het ontwerpen van het geboortekaartje. Maar waar begin je en hoe zorg je dat het kaartje net zo uniek wordt als jullie kleintje? In dit artikel laten we je in vier stappen zien hoe je zelf een prachtig geboortekaartje kunt ontwerpen. Van het kiezen van het juiste formaat tot het toevoegen van persoonlijke details, met deze tips wordt het ontwerpen van jullie droomkaartje een succes!

#1 Maak een moodboard

Een moodboard is een verzameling van afbeeldingen, kleuren en materialen die jouw smaak en stijl weergeven. Maak een moodboard van de sfeer en stijl die je graag zou willen terugzien op het geboortekaartje. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld Pinterest gebruiken en daar afbeeldingen pinnen die je aanspreken. Het leuke aan geboortekaartjes ontwerpen is dat je deze helemaal naar jouw smaak mag maken, zodat deze past bij je lieve bundeltje geluk. Een leuke activiteit om vroeg mee te beginnen voor alle mama’s in spé!

#2 Kies een fijn ontwerp en lievelingskleuren

Nu je een prachtig moodboard hebt gemaakt, weet je al welke stijl en kleuren je wilt gebruiken voor het geboortekaartje van jouw kleintje. Kies daarom een ontwerp dat perfect aansluit bij jouw stijl en het thema van de geboorte. Heb je geen idee waar te beginnen met ontwerpen? Geen zorgen! Er zijn veel online ontwerptools te vinden waarmee je zelf binnen no-time een uniek geboortekaartje kunt maken, of kies gewoon uit één van de bestaande ontwerpen. Wat dacht je bijvoorbeeld van geboortekaartjes trends zoals (eclectische) bloemen, dierenparades of een gezellig kaartje vol holografisch geluk?

#3 Kies voor persoonlijke details

Een geboortekaartje wordt nóg specialer wanneer het helemaal persoonlijk is. Maak het daarom extra uniek door details toe te voegen. Natuurlijk vermeld je de naam van jullie prachtige baby en de geboortedatum. Een foto van jouw prachtige zwangere buik of van jullie pasgeboren kindje kan bijvoorbeeld een prachtig persoonlijk detail zijn. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een persoonlijke tekst toe te voegen die bijvoorbeeld vertelt over de zwangerschap of de betekenis achter de naam van jullie kleintje. Op deze manier maak je het geboortekaartje helemaal eigen en persoonlijk.

#4 Jouw favoriete kaartje op de deurmat

Wat als je nu een aantal favorietjes hebt verzameld, maar geen keuze kunt maken voor hét perfecte geboortekaartje? Bestel dan een proefdruk! Zo kun je de kwaliteit, formaat en papierkeuze alvast zelf beoordelen voordat ze op de deurmat ploffen bij je vrienden en familie. Maak je geboortekaartjes voor een jongen? Kies dan voor een toffe blauwe envelop of een envelop met gouden inlay. Een bijpassende sluitzegel en jullie zijn ready-to-go voor hét moment. We wensen jullie een mooie, fantastische tijd toe! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie