Afbeelding
Boekhoudsoftware

Waar je op moet letten als je boekhoudsoftware gaat vergelijken

14 december 2020 om 14:50 Partnercontent

Vind jij het zonde om de boekhouding van jouw bedrijf uit te besteden aan een accountant? Dan zit er niets anders op dan zelf aan de slag gaan met de administratie. Gelukkig kun je hier tegenwoordig boekhoudsoftware of een boekhoudprogramma voor gebruiken. Op deze manier kan iedereen makkelijk en snel zelf zijn boekhouding doen. Gebruik je momenteel nog geen boekhoudprogramma? Dan zoek je er mogelijk nog eentje. Je ontdekt al snel dat je behoorlijk wat te kiezen hebt. Kies nooit lukraak een programma uit, maar maak altijd eerst een vergelijking. Ga je boekhoudprogramma’s vergelijken? Dan moet je op een aantal zaken letten. Wij zetten de belangrijkste hieronder voor jou op een rijtje.

Koppeling met zakelijke rekening mogelijk?

Bij het vergelijken van boekhoudprogramma’s raden wij jou aan om als eerst te kijken naar de mogelijkheid om jouw zakelijke rekening te koppelen. Waarom? Omdat jij flink wat tijd bespaart wanneer je de rekening van jouw bedrijf aan een boekhoudprogramma kunt koppelen. Het programma leest transacties vanaf een zakelijke rekening namelijk automatisch in. Hierdoor hoef jij ze niet langer handmatig in te voeren. Heb je nog geen bedrijfsrekening? Kies dan eerst voor een zakelijke rekening openen en ga dan pas op zoek naar een boekhoudprogramma.

Online of offline?

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Vraag jezelf dan allereerst af of je online of offline software wilt gebruiken. Vroeger kozen veel bedrijven voor een offline boekhoudprogramma, maar tegenwoordig gaat de voorkeur uit naar online software. Voordeel van online boekhouden is dat jij jouw administratie altijd en overal in kunt zien. Enige vereiste is dat jij over een werkende internetverbinding beschikt. Je kunt jouw boekhouding dan zelfs op vakantie inzien.

Kijk niet te veel naar de prijs

Als startende ondernemer maak je flink wat kosten. Ook voor een boekhoudprogramma tel je geld neer. Daarom zoek jij mogelijk naar een goedkoop boekhoudprogramma. Toch raden wij jou aan niet te veel naar de prijs te kijken. Waarom niet? Omdat je met een goedkoop programma vaak net wat minder kunt dan met een duurder programma. Zo is het bijvoorbeeld niet altijd mogelijk om een zakelijke rekening aan een goedkoop boekhoudprogramma te koppelen. En dit is ongetwijfeld één van de eisen die jij als ondernemer stelt aan een boekhoudprogramma.

advertentie
advertentie
advertentie