Afbeelding
depositphotos

Help, mijn zoon heeft een hekel aan voetbal! Wat nu?

3 februari 2023 om 07:54 Partnercontent

De belangrijkste bijzaak in het leven is toch nog altijd voetbal, tenminste bij veel mannen. Maar er zijn ook mannen en jongens die er helemaal niets mee hebben. Sterker nog, ze hebben er gewoon een hekel aan. Toch is het goed voor een kind om te sporten en zich te ontwikkelen. Je hoeft hem dan ook niet te dwingen toch naar voetbaltraining te gaan, er zijn namelijk volop andere mogelijkheden waar hij ook de vaardigheden leert zoals bij voetbal. En wees stiekem ook een beetje blij; een kleine hooligan op de bank is ook niet ideaal! Welke sporten leuke alternatieven zijn? Lees snel verder.

De kleine bal

Een sport die zeer in opkomst is voor kinderen is jeugdgolf. Dat golf al steeds populairder werd voor volwassenen is een trend die we al jaren zien, maar nu ook voor kinderen is er een toename merkbaar. Dit komt niet alleen doordat meer kinderen het spelletje ontdekken, maar ook doordat de lessen meer kindvriendelijk zijn ingericht. De gemiddelde golfschool heeft tegenwoordig speciale jeugdlessen met leuke spelletjes en oefeningen. Golf is zeer goed voor de coördinatie en concentratie van een kind, daarnaast vergen de nodige regels ook nog wel wat van de intelligentie. Win-win situatie dus.

Op de fiets

Kinderen die wielrennen, we zien het maar weinig maar toch is het een sport die veel jongens erg leuk vinden. Het gaat snel, ziet er stoer uit en je rijdt door mooie omgevingen. Wielrennen is dan ook een leuke sport om te verkennen met jouw kleine, en het leukste is misschien nog wel; wanneer hij de smaak te pakken krijgt kun je samen leuke tourtochten gaan maken. Mooie herinneringen samen maken is hierbij een feit!

Groepsgevoel

Het is aan te raden om je kind naast een individuele sport ook een sport in groepsverband te laten uitoefenen. Een teamsport leert een kind belangrijke sociale vaardigheden. Maar dat er meer sporten teamsporten zijn dan alleen voetbal is natuurlijk niets nieuws. Van korfbal, hockey tot tennissen in duo’s. Veel sporten kennen een teamvariant.

Omarm het feit dat je kleine bij zijn eigen mening blijft en niet zich laat beïnvloeden door de omgeving. Laat hem of haar de sporten uitproberen die de voorkeur hebben. Vaak zijn er al proeflessen te boeken waardoor je nog niet meteen ergens aan vast zit en hij rustig kan aftasten of het echt iets is!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie