Afbeelding
Foto: Unsplash

Webshop oprichten? Check deze onmisbare tips

11 januari 2023 om 07:53 Partnercontent

Het gaat goed met ondernemend Nederland. In de afgelopen jaren zijn er ontzettend veel ondernemers bijgekomen in ons land blijkt uit recent onderzoek van de Kamer van Koophandel. Een groot deel daarvan is werkzaam in de detailhandel en beschikt over een webwinkel.

Zie je het ook wel zitten om een eigen webshop te beginnen vanuit huis in Barneveld en omgeving maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Geen zorgen: met de onderstaande tips over verpakkingsmateriaal zoals brievenbusdoosjes en het maken van een goede website heb je al een goed begin.

Verzin een écht uniek assortiment of interessant aanbod

Als eerst is het goed om te weten dat je goed moet nadenken over welke producten je wil gaan verkopen. Juist omdat er al zoveel ondernemers met een webshop in Nederland zijn, is het prettig om niet de zoveelste webwinkel te zijn met dezelfde producten. Om je kans op succes te vergroten, is het daarom aan te raden om te kiezen voor een écht uniek assortiment zoals iets dat je zelf maakt of zelf verzonnen hebt. Stap je liever in op een product dat momenteel erg populair is? Bedenk dan interessante voorwaarden, zoals gratis verzending of korting bij inschrijving op de nieuwsbrief. Gratis producten bij een bepaald bestelbedrag doen het ook altijd goed.

Maak een goede website of laat een mooie website maken

Daarnaast is het nodig om een goede website te hebben waarop je je producten kunt verkopen. Onze tip? Begin eenvoudig en start met gratis software voor webshops (dat je gewoon via Google kunt vinden), omdat je op die manier het meest voordelig uit bent. Daarbij is dergelijke software erg eenvoudig in gebruik. Wil je het meteen goed aanpakken dan kun je natuurlijk iemand inhuren die voor jou een professionele webshop in elkaar kan zetten. Met een goede basis heb je al een goed begin. Vergeet niet om alle voorwaarden te benoemen en om duidelijk te maken waar klanten eventueel contact kunnen opnemen, zoals een contactpagina of een online klantenservice.

Eigen voorraad of ga je voor dropshipping?

Wanneer je spullen verkoopt, is het nodig om een opslagruimte ergens in Barneveld (of ergens anders in Nederland) te hebben waar je dergelijke items op kunt slaan voordat ze verkocht worden. Heb je dat niet maar heb je wel interesse in het runnen van een webwinkel? In dat geval kun je kijken of dropshipping iets voor je is. In het geval van dropshipping beschik je zelf niet over de fysieke spullen, maar regel je wel de verkoop ervan. De leverancier, meestal in China of een ander Aziatisch land, verzendt vanaf daar het bestelde product direct aan de klant. Dit heeft voor- en nadelen; verdiep je daar eerst in voordat je ermee begint.

Investeer in verpakkingsmaterialen voor producten

Besluit je toch om vanuit een eigen plek bestellingen in te pakken en te verzenden? In dat geval moet je niet vergeten om ook te investeren in kwaliatief verpakkingsmateriaal om de bestellingen in te versturen. Denk aan brievenbuspakketjes voor kleinere items en aan stevige verzendzakken voor grotere bestellingen. Ga hierbij liever voor het wat duurdere materiaal zodat je zeker weet dat bestellingen van klanten in goede staat thuis worden bezorgd. Kijk ook direct naar het verzendbedrijf waarmee je de bestellingen wil opsturen. Is PostNL handig of ga je toch liever voor een alternatief zoals DPD, DHL of Homerr?

Huur iemand in voor zoekmachine-optimalisatie (SEO)

Wat veel ondernemers met een eigen webshop vergeten, is dat het nodig is om online zichtbaar te zijn. Juist nu er zoveel webwinkels zijn, moet je opvallen ten opzichte van je concurrenten. Dat kan op verschillende manieren, waaronder door te investeren in SEO ofwel: zoekmachine-optimalisatie. SEO is onmisbaar voor de moderne ondernemer. Hierbij wordt de webshop onder handen genomen en volledig geoptimaliseerd volgens de laatste SEO-regels. Daardoor scoort je webshop uiteindelijk beter in de zoekmachines waardoor hij beter vindbaar is voor potentiële klanten.

Maak gebruik van keurmerken en reviews op website

Tot slot moet je weten dat het toevoegen van keurmerken en reviews op je website kunnen helpen om je webshop betrouwbaarder over te laten komen. De consument is tegenwoordig namelijk hartstikke verwend wanneer het om online shoppen gaat. Bevalt een webwinkel ze niet of kunnen ze geen reviews vinden? Dan gaan ze zo naar de concurrent. Daarom zijn keurmerken voor veilig winkelen en recensies van eerdere (tevreden) klanten eigenlijk onmisbaar om nog meer klanten te scoren. Er zijn verschillende tools die je kunt integreren op je website om zo echte reviews te krijgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie