Afbeelding
Foto Unsplash

Tips om voor voldoende beweging te zorgen

28 september 2022 om 12:31 Partnercontent

Bewegen is gezond, dat weet natuurlijk iedereen. Echter heeft lang niet iedereen voldoende beweging. Het heeft meerdere voordelen om genoeg te bewegen. Zo leidt het bijvoorbeeld tot minder stress, een betere nachtrust, sterkere spieren, een mooiere huid en is het positief voor je bloeddruk. Vind je dat jij ook wat meer moet bewegen? Dan is het goed om te weten hoe je dit het beste aanpakt. Wij helpen je op weg en zetten hieronder een paar tips om voor voldoende beweging te zorgen op een rijtje.

Pak vaker de fiets

Ben jij iemand die altijd met de auto of het openbaar vervoer reist om bij je eindbestemming te komen? Comfortabel natuurlijk, maar echt goed voor jouw beweging is het uiteraard niet. Een goede tip is daarom om wat vaker de fiets te pakken in plaats van de auto, bus, tram, trein of de metro. Fietsen is goed voor de gezondheid en zorgt ervoor dat jij sneller aan genoeg beweging per dag komt.

Om een beter beeld te krijgen van hoe veel je moet bewegen om voor voldoende beweging te zorgen, is de Nederlandse norm gezond bewegen een houvast. Aangeraden wordt om tenminste vijf dagen per week voor 30 minuten matig intensieve lichaamsbeweging te zorgen. Dat houdt in dat je tenminste 2,5 uur per week matig intensief moet bewegen om aan de beweegnorm te voldoen. Deze beweegnorm geldt voor zowel volwassenen als ouderen. De Nederlandse norm voor gezond bewegen voor kinderen ligt op één uur intensief bewegen per dag.

Neem vaker de trap

Niet alleen vaker met de fiets gaan is een slimme manier om voor voldoende beweging te zorgen, dit geldt ook voor het vaker nemen van de trap. Werk of woon jij niet op de begane grond, maar op een hogere verdieping? Hoe verleidelijk het misschien ook is om de lift te pakken, het is een betere keuze om de trap te pakken. Traplopen is goed voor de gezondheid en helpt jou erbij om aan je dagelijkse beweging te komen.

Ga meer sporten

Uiteraard kan deze ook niet in dit rijtje ontbreken: meer sporten. Sporten draagt bij aan een gezonde leefstijl en zorgt ervoor dat jij de beweegrichtlijnen zonder twijfel behaalt. Qua sporten heb je natuurlijk eindeloos mogelijkheden. Ga echt op zoek naar iets wat je leuk vindt, zodat je hier de motivatie iedere keer voor behoudt. Om aan de beweegrichtlijnen te voldoen is naar een sportschool gaan bijvoorbeeld een goede mogelijkheid. Vind je het lastig om zelf aan de beweegrichtlijnen te voldoen of kun je de motivatie niet opbrengen om het op eigen houtje te doen? Dan is het inhuren van een personal trainer absoluut iets om over na te denken. Bij sportschool Ridderkerk ben je hiervoor aan het juiste adres.

Maak iedere dag een wandeling

Om aan je dagelijkse beweging te komen is het ook een mogelijkheid om iedere dag een wandeling te maken. Dit hoeft niet meteen een hele lange wandeling te zijn, het gaat om het feit dat je even in beweging komt. Of het nu is voordat je aan het werk gaat, tijdens de lunchpauze of ’s avonds: jij bepaalt. Door iedere dag een stukje te wandelen zorg je ervoor dat je matig intensief beweegt en zo is het makkelijker om voor voldoende beweging te zorgen.

Uiteraard zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om voor voldoende beweging te zorgen, dit zijn slechts wat voorbeelden. Met deze tips hierboven ben je al een eind op weg. Probeer om echt 2,5 uur per week matig intensief te bewegen, het heeft alleen maar gezondheidsvoordelen!

advertentie
advertentie
advertentie