Afbeelding
Foto Unsplash

Organiseer je binnenkort een feestje? En geen zin om lang in de keuken te staan? Een aantal tips!

Partnercontent

Of je nu een barbecue organiseert, een bruiloft of een verjaardagsfeest, er zijn talloze lekkere recepten die je kunt maken met weinig materialen of ingrediënten, die toch lekker smaken!. Net als iedereen houd je van eten, maar je voelt je niet echt op je gemak in de keuken. Je houdt van het idee je eigen eten te maken, maar je hebt er niet altijd de tijd voor. Herkenbaar? Als je je geen persoonlijke kok kunt veroorloven, is het op één na beste wat je kunt doen een keukenmachine gebruiken! De keukenmachine, ook wel mixer genoemd, is een multifunctioneel gadget dat wordt geleverd met allerlei accessoires om je maaltijden binnen no-time te maken, en dat voor veel gasten.

Heb je geen idee waar je moet beginnen?

Een keukenmachine is, meer dan welk ander keukenapparaat ook, een absolute must-have. Een uitstekende keukenmachine kan onder andere gebruikt worden als hakker, keukenmachine, sapcentrifuge, of blender. De meeste keukenmachines hebben vele functies. Extra accessoires, zoals citruspersen, handmixers, en blenders, worden er vaak bijgeleverd. Sommige keukenmixers hebben alleen standaard mesjes. Voor dagelijks gebruik is dat niet nodig, maar het is goed je ervan bewust te zijn dat niet elke keukenuitrusting met een staafmixer geschikt is voor alle soorten etenswaren. Er komen vaak nieuwe versies uit die allemaal beloven het beste te werken. Het slimste idee is om te kijken welke keukenmachines in de test het beste naar voren komen.

Tip: als je maaltijden wilt bereiden met hele wortelen of andere harde etenswaren maken, heb je een krachtig apparaat met heel kleine mesjes nodig.

Zin om iets lekkers eenvoudig en snel te maken?

Deze twee heerlijke suggesties doen het altijd goed, en je kunt er altijd mee variëren:

Glutenvrije chocoladetaart: ook mensen die glutenintolerant zijn moeten van chocoladetaart kunnen genieten. Er gaat niets boven een weelderige, gesmolten chocoladetaart om zelfs de somberste dagen op te vrolijken. Met de hand eiwitten tot ideale zachtheid te kloppen is tijdrovend en kan gemakkelijk misgaan; een keukenmachine zorgt ervoor dat je het de eerste keer goed doet, zodat je cake er luchtig uitkomt. Gebruik hiervoor in plaats van echt meel eens hazelnootmeel, zodat je deze eenvoudige traktatie naar een hoger niveau tilt.

Een hamburger, vegan, of met rundvlees

Als je je hamburger medium rare of medium gebakken wilt hebben, moet je serieus overwegen je burgers voortaan zelf te maken. In plaats van voorverpakt rundergehakt uit de winkel te kopen, kies je voor een gezonder en lekkerder alternatief. Behalve dat het vers is, kun je door je eigen vlees te malen je eigen mengsel samenstellen. We raden aan om gehakt te kiezen met wat vet erin voor sappige hamburgers. Vlees bereiden vlak voor je het gebruikt vermindert ook het gevaar van besmetting en door voedsel overgedragen ziekten, zeker in vergelijking met gehakt dat al richting het einde van de houdbaarheidsdatum gaat.

Tip: begin op de laagste stand en laat de inhoud een paar minuten combineren voor je de snelheid opvoert.

De keukenmachine is enorm handig in zulke gevallen

Het kost weinig tijd, en met de verschillende hulpstukken ben je binnen no-time klaar. De platte klopper, de draadklopper en de kneedhaak zijn de meest gebruikte mixers. Elk hulpstuk is gemaakt voor een gespecialiseerde taak: de platte klopper is ideaal voor het mengen van koekjesdeeg en beslag; de draadklopper klopt snel glazuur, slagroom en eiwit op; en de kneedhaak kneedt efficiënt brooddeeg.

Of het nu is voor een bruiloft, een sportevenement van je zoon of dochter of een verjaardagsfeestje. Wat voor evenement je ook organiseert, je kunt veel doen met weinig!

advertentie