Afbeelding
Foto: Pixabay

De beste tips om je droombaan te vinden

Partnercontent

Heb jij onlangs een opleiding afgerond of vind je jouw huidige baan niet meer zo leuk? Dan is het hoog tijd om op zoek te gaan naar jouw droombaan. Echter vind je deze natuurlijk niet zomaar even snel, hier moet je wel voldoende tijd en aandacht aan schenken. Want hoe doe je dat, je droombaan vinden? Wij helpen je op weg. Hieronder vind je een aantal goede tips die je kunt gebruiken!

Bepaal wat je echt leuk vindt

Voordat je daadwerkelijk kunt gaan zoeken naar vacatures in Barneveld of ergens anders, is het goed om voor jezelf te bepalen wat je echt leuk vindt. Wat zie jij jezelf de komende jaren wel doen? Wat kan helpen om dit duidelijker voor jezelf te maken, is om een overzicht op te stellen. Schrijf hier functies en werkzaamheden op die je leuk lijken. En dat niet alleen, denk ook na over de branche waar je werkzaam wilt zijn en waar je ambitie echt ligt. Hoe duidelijker je dit voor jezelf op een rijtje hebt, hoe makkelijker het wordt om echt te zoeken naar je droombaan.

Stel een sterk cv op

Zonder een cv is het tegenwoordig lastig solliciteren. Al helemaal als jij echt zoekende bent naar een droombaan, is een cv een must om te hebben. Echter hebben veel mensen nog moeite met het opstellen hiervan. Dat is dan ook goed te begrijpen, want je hebt bij die ene werkgever maar één kans om een goede indruk achter te laten. Als jouw cv er al niet goed uitziet, is de kans groot dat je meteen afgeschreven wordt en dus niet wordt uitgenodigd voor een gesprek. Des te belangrijker is het dat je voor een sterk cv zorgt. 

Ten eerste is het handig om je cv kort te houden. Beschrijf hier alleen de belangrijkste dingen en probeer niet je hele leven op je cv te zetten. Denk na over wat werkgevers belangrijk vinden om van jou te weten. Bijvoorbeeld werkervaring, opleiding, competenties en vaardigheden. Voordat je een cv opstuurt naar een bedrijf, is het ook van belang dat het er netjes en verzorgd uitziet. En oja, vergeet het niet te checken op taal- en spelfouten, want daar zijn werkgevers absoluut geen fan van.

Schakel je netwerk in

Om jouw droombaan te vinden, is het handig om je netwerk in te schakelen. Vertel de mensen in je omgeving dat je op zoek bent naar werk en in welke branche. Wellicht kent iemand uit jouw netwerk wel iemand die je aan een baan kan helpen. Dit zou natuurlijk mooi meegenomen zijn. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van netwerkplatformen, zoals bijvoorbeeld LinkedIn. Presenteer jezelf en vertel dat je op zoek bent naar een baan. Wie weet komt jouw berichtje wel bij de juiste persoon terecht.

Overweeg ook open sollicitaties

Heb jij al een tijdje een bedrijf in gedachten waar je dolgraag zou willen werken, maar is er geen openstaande vacature te vinden? Dat is in de eerste instantie natuurlijk balen. Echter kun je altijd nog een poging wagen door een open sollicitatie te sturen. Hiermee laat je aan het bedrijf zien dat je zeer gemotiveerd bent om daar aan de slag te gaan. Wellicht komt hier wel wat moois uit!

Deze tips hierboven kunnen jou er wellicht bij helpen om je droombaan te vinden. Houd er rekening mee dat dit proces lang kan duren en dat je waarschijnlijk ook wat tegenslagen krijgt te verwerken. Als je op zoek bent naar een leuke baan, zou je ook eens kunnen kijken bij Verdo Werkt. Wellicht zit hier jouw droombaan wel tussen!

advertentie