Afbeelding
Foto Pixabay

Tips om thuis altijd snel internet te hebben

20 juli 2022 om 00:00 Partnercontent

Als je Wi-Fi verbinding te traag is, kan je Netflix serie tijdelijk gepauzeerd worden om te bufferen, ook kan het voorkomen dat het huiswerk van je kinderen niet gemaakt kan worden  omdat het internet niet goed werkt. De kleinste ongemakken kunnen zich al snel opstapelen en vervelende hindernissen worden voor je dagelijkse taken op je werk, school, of waar dan ook.

Hoewel externe factoren zoals netwerkcongestie of een tekort aan bandbreedte van je ISP buiten je controle kunnen liggen, kan je huis ook een bron van systeemstoringen zijn. Zorg ervoor dat je thuisinternet zo snel en soepel mogelijk werkt door de volgende dingen te controleren:

Heel simpel: zet het internet uit en aan

Bij het opnieuw opstarten van hun modem of router houden veel mensen het voor gezien om alle noodzakelijke stappen te doen, ook al lijkt dit een kwestie van gezond verstand. Alle modems, NBN verbindingskastjes, en Wi-Fi-routers zijn in wezen kleine computers, en als zodanig kunnen ze af en toe een herstart nodig hebben om de normale werking te herstellen.

Het is niet alleen nodig om ze uit en weer aan te zetten, maar je moet ze bij voorkeur ook loskoppelen van de stroombron, of je nu een internetkabel 20 meter hebt of 30 meter, en dertig seconden wachten voor je dit opnieuw probeert te doen.

Zo krijgen de condensatoren in het apparaat, die maar heel weinig stroom vasthouden, voldoende tijd om leeg te lopen, met als gevolg dat het apparaat helemaal wordt uitgeschakeld.

Zodra je het weer op een stroombron aansluit en weer aanzet, moet het ingebouwde proces van het toestel om zichzelf opnieuw op te starten beginnen om te verzekeren dat alles weer normaal werkt.

Installeer anti-malware en virusdetectie software.

Het wordt sterk aangeraden om antivirus en malware scanning programma’s op je computer te zetten als je dat nog niet gedaan hebt. Het is een kwestie van gezond verstand dat eventuele virussen of malware die op je computer loeren een aanzienlijke vertraging van je verbinding met het internet kunnen veroorzaken. Bovendien zou je echt áltijd beveiligingssoftware geïnstalleerd moeten hebben.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie