Afbeelding
Afbeelding van Lorraine Cormier via Pixabay

Tips om meer te gaan bewegen!

5 november 2021 om 13:44 Partnercontent

Voldoende bewegen is heel goed voor je gezondheid. Maar toch is het zo dat we tegenwoordig veel te veel zitten en te weinig bewegen daardoor. Vaak zitten mensen de hele dag voor hun werk, en in de avond gaan we na het eten weer door met het zitten, wanneer we bijvoorbeeld naar de tv kijken of naar een serie. Toch is het heel belangrijk om wel voldoende beweging te krijgen. In deze blog lees je hoe je op een eenvoudige manier makkelijker aan beweging toe komt. 

Pak de trap

Woon je in een flat of werk je in een gebouw met meerdere etages? Het is vaak het makkelijkst om lekker met de lift te gaan. Dat gaat natuurlijk een stuk sneller dan wanneer je met de trap gaat en het is een makkelijke optie. Maar toch is het een tip om juist wel de trap te pakken. Het kost misschien eventjes wat meer moeite, maar het is heel goed voor je conditie. Ook zul je merken dat hoe vaker je de trap neemt, hoe gemakkelijker je dit af zal gaan. Je conditie zal hierdoor steeds beter en beter worden. En je hoeft er niet speciaal voor je sportkleding aan te gaan doen. het is dus een ideale manier om gedurende dag wat beweging te pakken! 

Pak de fiets

Pak ook vaker de fiets wanneer je bijvoorbeeld naar een vriendin of naar familie gaat, of wanneer je boodschappen moet halen. Wellicht ben je gewend om snel de auto te pakken. De auto heeft ook zeker voordelen, zeker wat betreft boodschappen. Maar toch is het een idee om de boodschappen of een bezoekje op de fiets te gaan doen. vaak ben je ergens zelfs sneller op de fiets, dan wanneer je met de auto gaat. Door files en stoplichten, kan een autoritje zo wat meer tijd in beslag nemen dan je had gepland. En wanneer je fietstassen op je fiets zet, zul je zien dat je eigenlijk heel veel boodschappen kunt vervoeren. Handig! En een ander voordeel van de fiets: je belast het milieu een stuk minder dan wanneer je de auto pakt.

Train vanuit huis

Wil je wel graag meer sporten maar is het voor jou een drempel om naar de sportschool te gaan? tegenwoordig kun je ontzettend veel workouts vinden op internet, die je gemakkelijk vanuit huis kunt doen. op die manier hoef je niet naar de sportschool te gaan. Dat scheelt al een hoop reistijd. Ook kun je vanuit huis trainen op een tijdstip waarop het jou uitkomt en hoef je niet rekening te houden met openingstijden van een sportschool. Ook kun je thuis verschillende sportinstrumenten aanschaffen, zoals een handtrainer. Trainen met een handtrainer of vingertrainer zorgt ervoor dat je een sterkere grip in je handen en vingers krijgt. Handtrainers zijn ook perfect voor revalidatie en fysiotherapie om je knijpkracht en handspieren te trainen. Met een handtrainer train je niet alleen je handen maar ook de vingers, pols en onderarm. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie