Afbeelding
Photo by Hush Naidoo Jade Photography on Unsplash

Zorgpersoneel gezocht? Zo haal je de perfecte kandidaat binnen

Partnercontent

Het vinden van het juiste personeel is vaak lastiger dan het lijkt. Heb je moeite met personeel werven zorg? Voorkom dat je de beste kandidaten afstoot en raak de juiste snaar met deze 3 tips!

1. Schrijf met een pakkende vacaturetekst

Zorgpersoneel heeft veel passie en zorg voor de mens. Je zult ze dan ook in de meeste gevallen eerder raken met een belevende tekst. Blijf wel weg van clichés en houdt het realistisch. De beste manier om te zorgen dat je vacaturetekst mensen raakt, is door middel van een vacature-intake. Vraag op de werkvloer voor input: wat maakt de baan zo speciaal, waar haal je de meeste voldoening uit en hoe is de sfeer in het team? Door échte verhalen te vertellen in je vacature voelt de lezer zich al een beetje deel van het team. Vertel voorbeelden van wat men gaat doen en met wie ze samen zullen werken, maar ga ook in op het grotere plaatje: welk verschil gaat hij of zij maken voor de mens?

2. Weet waar je moet werven

Er zijn veel manieren om nieuw personeel te vinden. Je kunt je vacature op een vacaturebank plaatsen, mensen benaderen via sociale kanalen zoals LinkedIn, de hulp van het UWV inschakelen… Maar je kunt ook verder zoeken! Zeker als je zorgpersoneel in grote steden zoekt, is het wellicht een goede keuze om ook personeel uit het buitenland te benaderen. Als er goed zorgpersoneel staat te popelen om te verhuizen naar en werken in Amsterdam, kan dit voor jouw kliniek of ziekenhuis erg waardevol zijn. Zo haal je nieuwe kennis, maar ook een andere cultuur in huis waar jij, je personeel en je patiënten veel aan kunnen hebben.

3. Schroom niet voor jong personeel

Sommige vacatures zijn niet geschikt voor onervaren personeel. Maar er zijn ook veel functies die een perfecte kans bieden voor (ex)studenten om veel ervaring op te doen! Denk hierbij aan stageplekken of traineeships waarin je jonge talenten kunt trainen tot het ideale personeel. Zodra ze goed zijn ingewerkt en getraind, werken ze net zo hard (als niet harder) als de rest van het team en heb je iemand in huis die nog lang door kan gaan met het verzorgen van patiënten. Ook kun je op deze manier personeel vinden met veel groeipotentie die je op een later moment kunt laten doorstromen. Win-win!

Met deze tips op zak vind je gegarandeerd het juiste personeel! Succes met vacatures plaatsen!

advertentie
advertentie