Afbeelding
Foto door Mikhail Nilov via Pexels

Zo vind je jouw unieke tweedehands designmeubel

16 februari 2022 om 13:44 Partnercontent

Tweedehands meubelen hebben veel voordelen. Zo zijn ze prijstechnisch een stuk aantrekkelijker dan nieuwe exemplaren. Je vindt ze te kust en te keur, dus er is heel veel keuze. En als je kiest voor een design meubel, dan weet je zeker dat je iets unieks koopt én dat de kwaliteit uitstekend is. In dit artikel geven we je tips voor het vinden van jouw ultieme tweedehands designmeubel.

Laat je inspireren

Wil je iets nieuws, maar weet je nog niet precies hoe dat meubelstuk er precies uit moet komen te zien? Laat je inspireren. Blader door magazines, struin op internet en maak foto’s van je vondsten of knip afbeeldingen uit. Misschien kun je wel je eigen board maken om een idee te krijgen hoe jouw ideale interieur eruit ziet.

Zoek de juiste aanbieders

Tweedehands designmeubelen vind je vooral bij de kringloopwinkel, op rommelmarkten en via diverse online platforms, zoals Marktplaats en Whoppah. Het aanbod is groot. Daarom raden we je aan om niet te snel te beslissen. Verdiep je in het aanbod en vergelijk de prijzen. Sla vervolgens op het juiste moment toe. De ene keer kost het je een hele zoektocht en de andere keer kom je hét perfecte meubel vrijwel direct tegen.

Wees niet te kritisch

Wees niet te kritisch! Je zoekt naar gebruikte meubelen in plaats van nieuwe. Dus is het logisch dat ze wat gebruikerssporen hebben. Misschien zorgt dat juist wel voor extra charme. Ben je toch niet helemaal tevreden? Dan kun je je tweedehands aankoop natuurlijk ook opknappen. Is je meubel van hout? Dan kun je diepe krassen en andere beschadigingen wegwerken met houtvuller. En natuurlijk kun je voor een nieuw likje verf of laagje olie kiezen. Zitten er vlekken op je tweedehands sofa? Ze kunt overwegen om deze opnieuw te bekleden. Het leuke is dat je op deze manier je tweedehands aankopen een volledig unieke uitstraling geeft. Zo kun je ervoor zorgen dat ze optimaal passen bij je interieur. Ze combineren zelfs prachtig met de hedendaagse interieurtrends.

Check, check, dubbelcheck

Heb je dé geschikte aankoop gevonden? Meet dan de afmetingen goed na. Dan weet je zeker dat het item bij jou in de woonkamer past. Ben je online aan het zoeken en is de foto niet helemaal scherp, vraag dan of de verkoper nieuwe foto’s wil sturen. Misschien heeft het een reden dat de foto’s niet helemaal helder zijn. Schroom niet om naar bepaalde achtergrondinformatie te vragen. Waar heeft je meubelstuk gestaan? Is er in die kamer gerookt? Hebben er huisdieren op gezeten? Dat is belangrijk om te weten, want zulke geuren kunnen nogal hardnekkig zijn.

De toekomst

Tweedehands meubelen zijn ook nog eens hartstikke duurzaam! Voor het vervaardigen van meubels worden veel grondstoffen gebruikt. Dat kost ook nog eens ontzettend veel CO2. Als mensen telkens nieuwe meubelen kopen, gaan er steeds meer grondstoffen verloren. Als je voor tweedehands kiest, dan voorkom je verspilling en denk je dus heel goed om het milieu. En dat is misschien wel de toekomst!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie