Afbeelding
Foto: Shutterstock

Snel en gemakkelijk een pand verkopen aan een vastgoedbedrijf

17 juni 2022 om 14:39 Partnercontent

In verschillende situaties kan het wenselijk zijn een woning snel te verkopen. Er zijn diverse partijen die dit proces binnen enkele dagen doorlopen, waarbij je al binnen 48 uur na een bezichtiging een definitief bod op het pand ontvangt. Een voorbeeld van zo’n partij is CITO Vastgoed. Belangrijk voordeel van de verkoop van een woning aan een investeerder als deze partij, is het feit dat je niet afhankelijk bent van de markt. Je hoeft de woning niet via een makelaar te koop te laten zetten, maar kunt deze zelf aanbieden. Zo bespaar je tijd en geld. Om een beeld te krijgen van een redelijk verkoopprijs van de woning kun je vooraf een taxatie laten uitvoeren door een externe partij. Het helpt je te bepalen of het definitieve bod op de woning realistisch is.

Situaties waarin een snelle verkoop wenselijk is 

Het inschakelen van een partij als CITO Vastgoed is onder meer interessant, wanneer je scheidt van je partner. Als de woning van jullie samen is, wil je deze snel verkocht hebben om de waarde hiervan te kunnen verdelen. Op deze manier voorkom je dat een langlopend proces rond de scheiding, welke vaak emotioneel toch al zeer zwaar is. Dat geldt ook voor het overlijden van een dierbare. Hierbij moet de woning eerst leeggehaald worden, waarbij spullen verdeeld of afgevoerd moeten worden. Het is niet eenvoudig om spullen van een overledene af te voeren. Als de woning eenmaal leeg is, wil je deze snel verkocht hebben om het overlijden zelf te kunnen verwerken.

Proces bij verkoop aan vastgoedinvesteerder 

Bij de verkoop van een huis aan een vastgoedinvesteerder wordt vaak eerst een openingsbod gedaan. Dit is gebaseerd op de data die je met zo’n partij deelt. De volgende stap is een bezichtiging, waarna bij verschillende partijen binnen 48 uur een definitief bod volgt. Dit alles is geheel vrijblijvend; je bent niet verplicht de woning te verkopen aan de investeerder. Zodra je het bod accepteert wordt de officiële koopakte opgesteld en de afwikkeling van de verkoop van het pand in gang gezet.

Verkopen van een bedrijfspand

De afgelopen jaren zijn steeds meer fysieke bedrijfspanden leeg komen te staan in het centrum van grote plaatsen. Je herkent het vast uit de plaatsen bij jou in de regio. Ook voor deze bedrijfspanden geldt dat het wenselijk kan zijn, ze snel verkocht te krijgen. Niet alleen is de kans op vandalisme relatief groot, wanneer de panden een lange tijd leeg blijven staan. Ook kan het pand verkocht moeten worden, om eventuele openstaande schulden af te betalen bij het faillissement van een bedrijf. Een derde reden om het pand snel te verkopen, is dat je de waarde hiervan wilt kunnen gebruiken voor een investering in andere takken van de organisatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie