Afbeelding
Foto: Shutterstock

Veilig klussen met verschillende hulpmiddelen

Partnercontent

Lang niet altijd schakelen woningbezitters de hulp van een vakman in, voor het uitvoeren van klussen binnen en buiten hun woning. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van de kozijnen, het ophangen van verschillende vormen van decoratie aan de buitengevel en het impregneren hiervan. Om dergelijke klussen op een veilige manier uit te kunnen voeren, is het verstandig om onder meer een steiger aan te schaffen of deze te huren. Een steiger maakt niet alleen dat je werkzaamheden veiliger uit kunt voeren; het is ook veel prettiger werken dan een ladder. Naast een steiger zijn er diverse andere hulpmiddelen die niet mogen ontbreken, wanneer je aan de slag gaat met klussen in huis.

Persoonlijke beveiliging voor uitvoering klussen 

Een partij als VDSTEENXXL biedt verschillende vormen van persoonlijke beveiliging aan, voor mensen die klussen het liefst zelf uitvoeren. Naast het gebruik van een steiger wordt bijvoorbeeld ook het gebruik van een harnas in combinatie met veiligheidslijnen aangeraden, wanneer je op hoogte aan de slag gaat. Denk aan het monteren van zonnepanelen op het dak van je woning, of het vervangen van de bestaande dakbedekking. Persoonlijke beveiliging zit ook in het gebruik van stevige handschoenen, een gehoorbeschermer en bijvoorbeeld een helm. Afhankelijk van de materialen en het gereedschap waarmee je werkt, is het raadzaam om stevige werkschoenen te dragen. De schoenen dragen bij aan de veiligheid tijdens het klussen en daarnaast aan je comfort.

Zoek naar instructies voor de uitvoering van klussen 

Op het internet worden uitgebreide instructies aangeboden voor het uitvoeren van verschillende klussen. Onder meer bouwmarkten bieden ze aan op hun website. Vaak wordt hierbij direct vermeld welke materialen en gereedschappen je nodig hebt voor de uitvoering ervan. Deze instructies variëren van een video tot een uitgewerkt stappenplan. Het is verstandig dergelijke instructies vooraf goed door te nemen, zodat je de klussen direct op de juiste wijze uitvoert. Met deze instructies is het uitvoeren van veel werkzaamheden een stuk eenvoudiger, dan men op voorhand soms verwacht. Het is een van de verklaringen, waarom mensen klussen steeds vaker zelf uitvoeren, in plaats van dat zij hier een specialist voor inschakelen.

Kies altijd voor kwalitatief goed gereedschap 

Je persoonlijke veiligheid bij het uitvoeren van klussen zit niet alleen in de hulpmiddelen die je gebruikt om letsel tegen te gaan. Ook de kwaliteit van het gereedschap wat men inzet speelt hierin mee. Kies altijd voor kwalitatief goede producten, welke betrouwbaar zijn. Het komt niet alleen je veiligheid ten goede, maar ook het eindresultaat van de uitgevoerde klus. Er zijn verschillende bedrijven waar je professioneel gereedschap kunt huren. Zo hoef je geen tientallen tot honderden euro’s te betalen om kwalitatief goed gereedschap in huis te halen. Gebruik je gereedschap vaker? In dat geval is het kopen hiervan vrijwel altijd aantrekkelijker.

advertentie