Afbeelding
Foto door George Shervashidze via Pexels

Tips voor het creëren van een mooie tuin

3 mei 2022 om 15:01 Partnercontent

Een tuin zonder schutting is eigenlijk niet compleet. De tuin is een belangrijk onderdeel van je huis waarin jij privacy wilt hebben en lekker van de zon wilt kunnen genieten zonder dat nieuwsgierige voorbijgangers de tuin in kunnen gluren. Een schutting is daarom een echte ‘must have’ voor je tuin. Jaren geleden waren eigenlijk alle schuttingen hetzelfde en gaven ze dezelfde saaie uitstraling. Tegenwoordig kun je gelukkig kiezen voor veel verschillende schuttingen die jouw tuin net dat beetje meer uitstraling geven waardoor het één geheel wordt met de inrichting van jouw huis. In dit artikel vind je verschillende tips en ideeën om te zorgen voor een mooie en hardhouten schutting bij jouw tuin.

 Hardhouten schutting met wandlampen

Wanneer je een grote tuin hebt kun je deze knus en intiem maken door een mooie schutting eromheen te plaatsen. Een leuke tip om dit voor elkaar te krijgen is door te kiezen voor een hardhouten schutting. Je kunt de planken van hardhout zowel verticaal als horizontaal in de schutting plaatsen voor een leuk contrast. Om de tuin helemaal modern te maken en extra sfeer te geven zijn zwarte wandlampen de trend van nu.

 Zwarte schutting

Door wit grind in je tuin te leggen en hieromheen een schutting te plaatsen in een zwarte kleur creëer je een prachtige tuin met een echte Hollywood uitstraling. Je kunt hierbij kiezen voor een schutting van hout maar je kunt ook een omheining met zwarte stenen maken. Als extra tip is het leuk om veel groen boven de schutting uit te laten komen om de tuin een natuurlijke sfeer te geven.

 Stenen muur met verticale planten

Als je een tuin wilt met een moderne en industriële uitstraling kun je baksteen gebruiken voor het creëren van de schutting. Baksteen is stoer en de trend van tegenwoordig. Om ervoor te zorgen dat je tuin niet te kaal lijkt kun je verschillende wandplanten verticaal over de stenen laten groeien of plaatsen.

 Houten schutting met plantenbakken

Een tuin zonder groen is kaal en niet compleet maar het groen van een tuin vergt vaak veel onderhoud en als je geen groene vingers hebt is dit niet de uitkomst voor jou. Om toch een natuurlijke sfeer in je tuin te creëren zonder dat je hier te veel voor hoeft te doen kun je een houten schutting combineren met composiet vlonders. Langs de randen van de schuttingen kun je vaste plantenbakken plaatsen waar je planten en bloemen in kunt zetten die jij mooi vindt.

 Strakke betonnen muren

Voor een moderne en strak afgewerkte tuin zijn betonnen muren schuttingen een goede optie. Je kunt de betonnen muren schilderen in een kleur die jij mooi vindt maar vooral een kleur als donkergrijs geeft een mooie en trendy look. In de tuin kun je plantenbakken neerzetten en om het helemaal af te maken en kun je haken aan de betonnen schutting monteren waar je bijvoorbeeld een zitzak of andere leuke onderdelen aan kunt hangen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie