Afbeelding
Foto door form PxHere

Waarom linkbuilden uitbesteden effectiever is

22 april 2021 om 09:11 Partnercontent

Dagelijks komen er op het internet vele miljoenen sites bij. Dat maakt het voor de consument soms heel lastig om een bepaalde site te vinden. Veel mensen denken dat een simpele zoekopdracht via Google voldoende is om een pagina te vinden, maar dat is maar zelden het geval. Als een ondernemer eenmaal een website heeft gemaakt, moet deze zorgen dat deze ook hoog in de zoekresultaten van Google eindigt om niet ergens verloren te gaan tussen de vele duizenden andere vergelijkbare sites. Een manier om hoger in Google te eindigen, is door het linkbuilden te gaan uitbesteden. Als een website namelijk voorzien is van goede backlinks, wordt dit door Google sterk gewaardeerd. Een zoekmachine kijkt namelijk naar het aantal links op andere sites op het internet die naar de betreffende site verwijzen. Hoe beter deze links, hoe hoger de oorspronkelijke site eindigt in Google. Een ondernemer kan zelf zorgen dat hij of zij backlinks maakt, maar dat is doorgaans heel veel werk. Google hanteert namelijk strenge eisen omtrent zoekmachineoptimalisatie en het is daarom niet zo dat iedereen dit eenvoudig zelf kan doen. Veel ondernemers schakelen daarom een professional in wanneer zij het linkbuilden uitbesteden willen. Dit heeft meerdere voordelen. Ten eerste weet een professional vaak veel meer dan de persoon die de eigenaar is van een website over het linkbuilden. De specialist is op de hoogte van de beste strategieën waardoor de ondernemer er zeker van kan zijn dat het linkbuilden uitbesteden hier tot goede resultaten zal leiden. Tevens is het zo dat wanneer een ondernemer het linkbuilden uitbesteden gaat, deze zelf veel meer tijd overhoudt voor wat hij het beste kan: ondernemen. Daardoor kan de eigenaar van de webshop zich toeleggen op het aanbieden van mooie producten, terwijl de zoekmachineoptimalisatie expert zorgt dat de webshop beter gevonden kan worden in Google.

Welke kosten brengt het linkbuilden uitbesteden met zich mee?

Sommige ondernemers denken dat het voordeliger is om het linkbuilden niet te gaan uitbesteden. Dat is een misvatting. Wanneer een ondernemer het linkbuilden uitbesteden gaat, zal hij of zij al heel snel meer bezoekers op diens site ontvangen. Wie meer bezoekers op de site kan ontvangen, zal hoogstwaarschijnlijk ook meer omzet genereren. Dat zorgt ervoor dat veel mensen die het linkbuilden uitbesteden gingen, hebben ervaren dat de kosten van dit specialisme zich al heel snel terug zullen verdienen omdat de website steeds meer omzet gaat genereren. Dat is dan ook de reden dat het linkbuilden uitbesteden beter is dan om zelf te zorgen dat een website goede backlinks krijgt. Zoekmachineoptimalisatie is namelijk een doorgaand proces en kan daarom beter overgelaten worden aan de professional.

Waarom zoekmachineoptimalisatie juist in tijden van corona belangrijk is

Ten tijde van corona is bijna iedereen aangewezen op het internet wanneer hij iets wil kopen. Dat betekent dat het voor ondernemers belangrijker is dan ooit tevoren dat zij gevonden kunnen worden op het web. Wanneer iemand een product nodig heeft, zal deze persoon gaan googelen. Omdat de ondernemer zijn linkbuilden uitbesteden ging, eindigt zijn site hoog in Google. Dat betekent dat de klant de betreffende webshop veel sneller zal vinden. De rest laat zich raden, de ondernemer krijgt meer bezoekers op diens site, de omzet zal al snel gaan stijgen waardoor de ondernemer ruimte krijgt om weer nieuwe wegen in te slaan. Omdat veel mensen nu ervaren wat zij allemaal op het internet kunnen kopen, is het voor ondernemers belangrijker dan ooit dat zij zorgen dat hun site goed te vinden is op het internet. Dat vraagt dus meer dan alleen een mooie site met goede teksten. Een professioneel internetmarketingbedrijf kan helpen om te zorgen dat een website hoger in Google eindigt en dit is ook de plek waar een ondernemer zijn linkbuilden uitbesteden kan. De resultaten van zoekmachineoptimalisatie zijn doorgaans al heel snel zichtbaar. Bijkomend voordeel is dat eens gemaakte links altijd blijven bestaan waardoor de positie van een site met de jaren alleen maar verstevigd zal worden. Kortom:

• Websites eindigen veel hoger in de zoekresultaten van google door zoekmachineoptimalisatie

• Een hogere plaats in Google leidt tot meer bezoekers voor de website         

• Meer bezoekers op een site leidt tot hogere omzet         

Kijk voor meer informatie over dit onderwerp op de site Webton.nl.

advertentie
advertentie
advertentie